Çorum Mercek Haber

“23 Nisan Kavşağı arap saçına dönmüş”

“23 Nisan Kavşağı arap saçına dönmüş”

Çorum Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında Recep Tayyip Erdoğan Caddesi ile Eşref Hoca Caddesi’ni bağlayan kavşak gündeme geldi.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Tuncel Gürgen, trafiği rahatlatmak için yapılan uygulamanın tam bir fiyasko olduğunu belirtti.

Her gün güzergahı kullandığını ifade eden Gürgen, “Tam 7 yolun birleştiği bu kavşağa bir göbek yapılması kimsenin aklına gelmedi mi?” diye sordu.

Toplantıda konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Tuncel Gürgen, asansör bakımları ve 23 Nisan Kavşağı’na değindi.

Gürgen, asansör bakımı yapan firmaların bakım için yüksek miktarda paralar aldığına, ücretlerinin makul oranda düşürülmesi gerektiğine ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Gürgen, “Bilindiği üzere her yıl asansörlerin yıllık periyodik bakımları yapılmaktadır. Bu bakımları denetleyen ve onay veren firmaya bir imza karşılığında ödenen ücret geçen yılın rakamıyla 302 TL’dir. Bu yıl ne ödeyeceğimiz belli değil. Vatandaşımız alınan bu kontrol ücretinden rahatsız. Asansörün bakımına bu kadar masraf etmezken, alınan bu ücret gerçekten de fazla. Memurumuz, işçimiz yılda yüzde 8 civarında maaş zammı alırken, firmaya ödediğimiz kontrol ücretlerine her yıl yüzde 30-35 zamlı ödeme yapıyoruz. CHP grubu olarak, alınan kontrol ücretinin makul düzeyde aşağı çekilmesini ve TEFE-TÜFE oranlarında artış yapılmasını, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

23 Nisan kavşağı hakkında konuşan Gürgen, “Nasıl bir mantıkla hangi akla hizmet yapıldı anlamış değilim. Trafiği rahatlatayım derken yapmış olduğunuz bu kavşakla arap saçına döndürmüşsünüz. Bu kavşağın her an bir kazaya sebebiyet vereceği endişesindeyim. Buraya bir göbek yapılması hiç kimsenin aklına gelmedi mi? Kimsenin canı yanmadan gerekli düzenlemeler yapılsın” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ