Çorum Mercek Haber

Dolma, Turşu ve Çilek Festivali

Dolma, Turşu ve Çilek Festivali

Çorum’un İskilip İlçesinde “Dolma, Turşu ve Çilek Festivali” düzenlendi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen festival, oldukça yoğun katılımlı gerçekleşirken, renkli görüntüler de oluştu.

Sergiler, mehteran gösterisi, halk oyunları, çocuk eğlenceleri, çilek yarışması, karakucak güreşleri, çeşitli yarışmalar ve konser programlarıyla süslenen festival etkinlikleri büyük ilgi topladı.

Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen çilek yarışmasına 30 üretici katıldı.

Jüri üyelerinin tat, renk, koku ve aroma olarak değerlendirdiği ‘En İyi Çilek Yarışması’nda Yanoğlan köyünden Mehmet Gürbüz birinci, Şeyh köyünden Duran Kart ikinci, Bahattin Cankal ise üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından bir açıklama yapan Şeyh Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Halil Bodur, İskilip çileğini marka yapmak istediklerini vurgulayarak, İstanbul, Ankara gibi Türkiye’nin önemli organik pazarlarında İskilip çileğini satışa sunduklarını, ilçede 60-70 çiftçinin çilek üretimiyle uğraştığını söyledi.

Yarışmada dereceye üreticilere ödülleri İskilip Kaymakamı Beyazıt Bestami Alkan ve Belediye Başkanı Ali Sülük tarafından verildi. Yarışma sonunda birinci seçilen çilek açık artırma ile satıldı.

Festival etkinliklerine; kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, belediye başkanları, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Karakucak güreşleri de oldukça çekişmeli geçti. Güreşlerin sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Güreş ağası olarak da Niyazi Çopur seçildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ