Çorum Mercek Haber

Oğuzlar’da 15 Temmuz ruhu canlandı

Oğuzlar’da 15 Temmuz ruhu canlandı

Çorum’un Oğuzlar İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleşen törenlere 15 Temmuz ruhu yansıdı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Oğuzlar’da gündüz şehitleri hatırlamak için şehitlik ziyaretleri, şehitler için okunan mevlid-i şerif ve şehit ailesi ziyaretinin ardından akşam ise saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törenlerde 15 Temmuz’un birlik ve beraberlik ruhu yansıdı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz dolayısıyla yapılan resim/şiir/kompozisyon yarışmalarının ödül törenleri, sinevizyon gösterileri, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım’ın ve Oğuzlar Kaymakamı Onur Titiz’in günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konuşmasının izlendiği demokrasi nöbeti 00.13’te okunan sela ile sona erdi.

Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada; “Geçmişte demokrasiye balyoz gibi inen, özgürlüklerin ve insan haklarının kısıtlanması süreçlerinin yaşandığı dönemleri görmüş bir milletin artık darbelere geçit vermemek için hep birlikte şehadeti göze alıp gece abdestini alarak meydanlarda direndiği, iradesine pranga vurmaya çalışan hain terör örgütü karşı milli birlik ve beraberlik ruhuyla topyekün direnişinin 4. yıl dönümünde tarihin her döneminde ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele ederken şehadete erişen tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz” diyerek 15 Temmuz’un önemini belirtti. Yıldırım, şehitleri andıktan sonra Türk milletinin demokrasi ve milli birlik ruhuyla tüm dünyaya gösterdiği mücadelenin tarihin her döneminde süreceğini vurguladı.

Oğuzlar Kaymakamı Onur Titiz de 15 Temmuz şehitleri ve Oğuzlarlı şehitleri andıktan sonra 15 Temmuz’un önemine binaen şu açıklamalarda bulundu;

“Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkışması, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde parlak bir zafere ve aydınlığa dönüşmüştür. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştur. Tankın, tüfeğin, helikopterin, uçağın karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek; demokrasimize, istiklalimize ve istiklalimize sahip çıkmıştır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ