Çorum Mercek Haber

Çorum’a 69,5 milyon TL’lik spor yatırımı

Çorum’a 69,5 milyon TL’lik spor yatırımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çorum Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında kente kazandırılacak 69,5 milyon TL’lik spor yatırımının detayları belli oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca kente şehre kazandırılacak olan yatırımların tanıtılması amacıyla Çorum Belediyesi tarafından Çorum’un yeni şehir stadyumunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Tuzcu, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, belediye yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kahvaltı ikramının ardından Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde kente kazandırılacak yatırımları tek tek açıklayarak bilgiler verdi.

Yeni stadyum, kapalı spor salonu, Güreş Eğitim Merkezi, 2 adet Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve 2 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahasının konumları ve maliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aşgın, “Çorum’u spor kenti haline getiriyoruz” dedi.

Başkan Aşgın’ın konuşmasının ardından AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu da bir konuşma yaptı. Koronavirüs pandemisine rağmen Türkiye’de yatırımların devam ettiğine dikkat çeken Kavuncu, 160 milyon liralık borç ile başladıkları süreci 69,5 milyon liralık yeni yatırımla tamamlandıklarını ifade etti.

Daha sonra Milletvekili Kavuncu ve Başkan Aşgın stadyumda incelemelerde bulunarak yüklenici firma temsilcilerinden son durumla ilgili bilgiler aldı.

İŞTE 69,5 MİLYON LİRALIK YATIRIMIN DETAYLARI

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yapılan protokolle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen yeni şehir stadyumunda kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda yatırımları tek tek ayrıntılarıyla açıklayan Başkan Aşgın, bu yatırımlarla birlikte kentin hem amatör hem de profesyonel sporunun şaha kalkacağını vurguladı.

Başkan Aşgın yatırımlarla ilgili şunları söyledi:

YENİ STADYUM

“Şehrimiz bir spor kenti olmayı birçok şehirden daha fazla hak ediyor. Tesislerimizle birlikte yeni bir dönem açıyor Çorum’u spor kenti olma iddiası noktasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Şehrimiz daha üst noktalara ulaşacak. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımız ile protokol imzaladık. Bu protokol aşamasına gelmesinde birçok insanın katkısı var. Ama en büyük teşekkürü Cumhurbaşkanımıza ediyoruz. 31 Mart’ta belediyeyi devraldığımızda stadyum şehrin gündemindeydi. Belki de tek gündem stadyumdu. Stadyum mesele çok önemli bir meseleydi ve çözülmesi de zor görünüyordu.

Ödenmesi gereken rakamlar vardı, firma çalışmalarını yapıyordu ama belediyenin içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar düşünüldüğü zaman bunun sürdürülebilirliği yoktu. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda basına kapalı bölümde ‘Cumhurbaşkanımız sizi dinliyorum’ dedi. Ben de şehrimizin en büyük problemi ne diye düşündüm ve aklıma sadece stadyum geldi. Allah’a sığındım elimi kaldırdım. Hiç düşünmeden bunu anlatmalıyım dedim. Sıra bana geldiği zaman Cumhurbaşkanımıza büyük bir samimiyetle problemi anlattım. Cumhurbaşkanımız gerçekten çok güzel karşıladı. Karşılıklı diyalog içerisinde görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanımızın en son cümlesi ‘Başkanın üzerinden alın bu yükü’ dedi. Üzerimizden öyle büyük bir yük kalktı ki o çözülemez diye düşündüğümüz bu mesele bizim en basit, en kolay çözdüğümüz bir mesele haline geldi. Cumhurbaşkanımızın bir cümlesi üzerimizdeki tüm yükü aldı.

Bakanlığımızla yaptığımız protokol çerçevesinde kazanımlarımızı anlatmak istiyorum. En önemlisi şuanda içerisinde bulunduğumuz yeni stadyumumuz. Şöyle bir baktığımızda her şeyin en güzelini hak eden bu şehir bu stadı hak ediyordu. 15 bin seyirci kapasiteli stadyumumuz tamamlandı. İhale bedeli 70 milyondu. Güncel maliyetlerle birlikte 122 milyon 206 bin lira oldu. Yaptığımız protokolle devri gerçekleştirdik. Özellikle Çorumspor kulübümüze hayırlı olsun.

KAPALI SPOR SALONU

Kapalı Spor Salonu 4 bin seyirci kapasiteli. Bittiği zaman şehrimize çok yakışacak olan spor salonlarında şehrimizi bir üst noktaya taşıyacak olan, birçok şampiyonluklar yaşayacağımız bir mekan olacak. Şuana kadar bu salona belediyemiz tarafından yapılan harcama 38 milyon 455 bin TL’dir. Fiziki gerçekleşme oranı da yüzde 70. Burada güzel olan şey şu, bu salonumuz bakanlık tarafından tamamlanacak. Bu yatırım derhal ihaleye çıkılacak ve tamamlanacak.

Kapalı Spor Salonu ve yeni stadyum karşısında eski stadyum yerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belediyemize devredilmesi konusu söz konusuydu. Bu devir işlemi de gerçekleştirildi. Şuanda tapu işlemleri devam ediyor. Belediyemiz eski stadyum alanını bakanlıktan devralmıştır. Şehrin geleceği anlamında çok önemli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız buraya yakışır bir şekilde Millet Bahçesi ile Kongre ve Kültür Merkezimiz yapılacak. Proje çalışması başlandı. Çalışmalar devam ediyor.

GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ

Güreş Eğitim Merkezi şehrimiz için önemli bir yatırım. Burası yiğidin harman olduğu bir yer. Birçok güreşçimiz ulusal, uluslararası başarılara imza atmış. Biz de kentimize yakışır bir güreş Eğitim Merkezi kentimize yakışır diye düşündük. Stadyumun yanında bir Güreş Eğitim Merkezi var ama orası yıkılacak. Çorum’a yakışır nitelikte de değil. 100 kişi civarında konaklama imkanı olan, içerisinde güreşle ilgili her türlü imkanın bulunduğu Güreş Eğitim Merkezimiz, stadyumun yanındaki alana yapılacak.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZLARI

Yarı Olimpik Yüzme havuzlarımızdan bir tanesini Gülabibey Mahallesi’nde Bağcılar bölgesinde yapıyoruz. Bu havuzumuzun maliyeti 4 milyon 425 bin lira olacak. Civarında Kale, Bahçelievler, Mimar Sinan Mahallelerine hizmet verecek. Ulukavak Mahallesi’nde de aynı şekilde bir havuz yapacağız.

AMATÖR KULÜPLERE MÜJDE

Bugünlerde kent kamuoyunda tartışılan bir konu var. Millet Bahçesi içerisindeki amatör spor kulüplerinin kullanacağı saha ne olacak. Şuana kadar herkes bir açıklama yaptı. Ama ben bir açıklama yapmadım. Çünkü ben karşılıklı polemiklerin tarafında değilim. Benim olduğum taraf icraat tarafıdır. Önce çözmemiz gerekiyordu. Bakanımız bu konu gündemde olmamasına rağmen bunun önemini doğru anladı. Çorum’daki amatör kulüplerinin ihtiyacını doğru yansıttığımız için bakanımız da planlama dışında bize 2 tane nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak. Bunlardan bir tanesi Kunduzhan Mahallesi’nde yeni kapalı spor salonunun hemen yanına yapılacak. Sadece futbol sahası da yapmıyoruz. 500 kişilik tribünü yapıyoruz. 4 takımın aynı anda kullanabileceği soyunma odaları yapıyoruz. Bir diğeri de Karakeçili Mahallesi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü yanındaki alanda yapılacak.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ