Çorum Mercek Haber

“Çorum, eğitimde de cezalandırılıyor”

“Çorum, eğitimde de cezalandırılıyor”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Fen Lisesi’nin kontenjanının düşürülmesine sert tepki göstererek, bu durumun eğitimde başarı oranını olumsuz etkilediğini bildirdi.

Selim Aydın, gençlerin geleceğine sahip çıkılmasını, bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunularak Fen Lisesi kontenjanının artırılmasının sağlanmasını istedi.

Aydın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

YAZIK BEYLER YAZIK!!!

“Nüfus yoğunluğunun ve öğrenci sayısının %55’ine sahip il merkezimizde mezun olacak olan 8.sınıf öğrencilerimizden yaklaşık 300’ü %2’lik dilime girmektedir. Hal böyle iken geçtiğimiz yıllarda ilimiz Fen Lisesinin kontenjanı 120’den 90’a düşürülmüştü. (Bu esnada en yakın il, nüfusu da bizden az olan Yozgat’ta 90 olan kontanjan 120’ye çıkarılmış ve ikinci bir Fen Lisesi yaptırılmıştı.) Kontenjan düşürülmesi kabul edilebilir bir durum değildi. Çünkü akademik potansiyeli olan ve ekonomik durumu kötü olan öğrencilerimiz mağdur edilmişti. Türkiye genelinde olduğu gibi bu sene 8.sınıftan mezun olacak olan öğrenci sayımız geçen yıla göre çok daha fazla. Bu durum da göz önünde bulundurularak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri kontenjan artırımı için Bakanlık düzeyinde girişimde bulunamaz mıydı?

VELİLER ÖFKELİ, GENÇLER HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDE

Acaba sessiz kalarak veya girişimde bulunmayarak ne hedeflenmiştir? Bu yıl ilimiz genelinde yaklaşık 9500 öğrencimiz 8.sınıftan mezun olacaktır. Geçen yıla nazaran yaklaşık 1600 kişi daha fazla. Geç kalınmış değil. İlimiz yetkililerinden ricamız gençlerimize sahip çıkmaları ve Bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunularak Fen Liselerinin kontenjanlarını artırımını sağlamalarıdır. Yol olsa, köprü olsa, santral olsa telafisi vardır. Ama eğitim işi insan yontar. Yüzlerce veli öfkeli, çocuklarımız hayal kırıklığı içerisinde…Gelin hep birlikte gereğini yapalım. Farklı hesaplarla çocuklarımızın geleceğini etkilemek isteyenlere, buna göz yumanlara fırsat vermeyelim.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ