Çorum Mercek Haber

“Çam Yarması, Çorum’a prestij kazandıracak”

“Çam Yarması, Çorum’a prestij kazandıracak”

Çam Yarması – 2 Bitik Kardeşler isimli komedi türü sinema filminin yapımcısı Murat Kuşçu, merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, film hakkında istişarede bulundu.

Hitit Kaymak Cafe Restaurant’ta düzenlenen kahvaltılı buluşmaya  mahalle muhtarları yoğun katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan HMK Yapımcısı Murat Kuşçu, filmden elde edilecek gişe hasılatının bir kısmını Türk Silahlı Kuvvetleri, Mehmetçik Vakfı, Şehit Aileleri, AFAD, KADEM ve Engelliler Derneği’ne bağış yapacaklarını söyledi. “Umut ediyoruz ki seyirci rekoruna imza atarız” diyen Kuşçu, bununla birlikte yardım miktarının da üst sevide olmasını çok istediklerini kaydetti.

Murat Kuşçu, sinema filminin Mart ayında vizyona gireceğini belirterek, Sinema Yasası gereği filmin 150 bin seyirciye ulaşamaması halinde yurt dışına açılamayacakları gibi 2 yıl süreyle de hiçbir platformda gösterime giremeyeceğini hatırlattı. Filmin milyonlara ulaşması hedefinde olduklarını yineleyen Kuşçu, “Bu mesele artık yapımcının meselesi değil, Çorum’un milli meselesidir”  diyerek, tüm Çorumlu hemşehrilerinin projeye sahip çıkmalarını istedi.

Filmin çekilmesine bugüne kadar maddi ve manevi destek olan Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ve sponsor firmalara teşekkür eden Murat Kuşçu, Çam Yarması -2’nin filmden ziyade Çorum’un tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına büyük katkı sunacağına inancının tam olduğunu kaydetti.

Komedi filminde küfürden uzak durduklarını ve 7’den 70’e herkesin izleyebileceği bir aile filmi olduğunun altını çizen Kuşçu, filmin kadrosuna ve ekibine inandığını ve gurbetçi izleyicilerin filmde hem güleceklerini, hem de memleketlerine olan özlemlerini gidereceklerini vurguladı.

Filmin fragman tanıtımının ise yine Şubat ayı içerisinde Çorum’un tüm dinamiklerinin katılacağı bir toplantıyla gerçekleştirileceğini anlatan Murat Kuşçu, ayrıca Uluslararası Hitit Film Festivali’nin Çorum’da yapılması için Kültür Bakan Yardımcısı’na konuyu aktaran Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

Böyle bir festivalin Çorum’a değer katacağını söyleyen Kuşçu, şehre turist yağacağını ve böylelikle Çorumluların yıllardır özlemle beklediği havaalanının da kendiliğinden geleceğini kaydetti.

Mahalle muhtarları da, filmin vizyona gireceği tarihi merakla beklediklerini dile getirerek, vizyona girdiği günden itibaren filmin arkasında duracaklarının sözünü verdiler.

Bilindiği üzere Çam Yarması filminin ilki 2017 yılında yine Çorum’da çekilmiş, 5 Mayıs 2017’de gösterime girerek, komedi türünde sinemaseverlerden yoğun ilgi toplamıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ