Almanya’da çalışmak ister misiniz?
Almanya’da çalıştırılmak üzere çeşitli meslek dallarından kalifiye elemanlar alınacak.
Türkiye’den Almanya’ya personel alımı gündemde. Çorumluların Almanya’da işe yerleştirilmesi konusunda ise gereken yardım ve destek sağlanacak.
Almanya’da bu yıl 200 bin diplomalı, vasıflı işçi alınacağı bildirildi. Diploma sahibi herkes, devlet kurumlarına resmi müracaatta bulunabilecek.
Dünyadaki ekonomik durgunluk ve resesyona rağmen, Almanya'da böyle bir tablonun ortaya çıkmasının nedeni ise hasta ve yaşlı bakım sektöründe çalışan ihtiyacının artması, hizmet sektörüne yoğun talep ile eğitim ve çocuk yetiştirme alanındaki gelişmeler olarak gösteriliyor.
Almanya, çeşitli alanlarda uzman işçilere ya da eğitimli, meslek sahibi çalışanlara ihtiyaç duyuyor. Bilgisayar uzmanları, program yazılımcıları, doktorlar, bilim adamları, dil bilen yüksek donanımlı insanlar ise bunların başında geliyor. Doğu Avrupa'dan gelen işgücü bu alanlardaki boşlukları doldurmaya yetmiyor. Bu nedenle örneğin Türkiye'den gelebilecek yüksek donanımlı çalışanlar, mesleklerine uygun iş bulduğu takdirde daha kolay oturma ve çalışma izni alabiliyor.
ÇORUMLULARA ÖZEL OLARAK YARDIMCI OLUNACAK
Konuyla ilgili bilgi veren, Almanya’da ikamet eden Çorumlu hemşehrimiz İnsan Kaynakları Türkiye Genel Sorumlusu Serdal Alanbey, kendisinin diploma sahibi veya herhangi bir alanda uzman personel olup da Almanya’da çalışmak isteyen Çorumlulara özel olarak yardımcı olacağını bildirdi.
Kendisinin 32 yıldır köklü bir geçmişi bulunan ARD Förgön firmasında danışman olarak görev yaptığını bildiren Alanbey, Almanya için 200 bin personel alınacağını, 1 Mart’ta başlayacak başvuruların 6 ay içinde sonuçlandırılacağını açıkladı.
Serdal Alanbey, özet olarak şu bilgileri aktardı:
“Almanya’da kalifiye eleman olarak vize almanın ana madde olarak 3 şartı var.
İlk etapta diplomanın Alman makamlarınca onay görmesi, denklik ayarlanması gerekiyor. Evraklar Alman makamına gidiyor. Onlar evrakları değerlendiriyorlar belirli bir ücret karşılığında (meslek dalına göre değişiyor) işlemleri tamamlıyor. Bu ücreti herkesin kendisi üstlenmesi gerekiyor. Resmi belge ve işlem ücretlerinin bizimle veya kuruluşumuzla bir ilgisi, bağlantısı yoktur.
Eğer diploma yeterli bulunursa işe yerleştirme konusunda yeşil ışık yakılıyor. Diploma yetersiz ise gereken kurslara yönlendirme yapılıyor. Bu kurslar yerine getirilince diploma onay alıyor. Diploma yetersiz ise hemen iptal ediliyor.
Diploma yeterliliğinde Almanca esas alınıyor. A1 seviyesinde Almanca isteniliyor. Standart olarak ama eğer üniversite mezunu iseniz B1 veya B2 isteniliyor.
Buraya kadar diploma yeterlilik konusunda başvuru sahibinin yapması gereken işler.
Sonra bu iki etap açıldıktan sonra; sizlere göndereceğimiz iş anlaşmasıyla birlikte Konsolosluğa gidip vize almanız gerekiyor.
Yatacak yer, çalışacak işyeri konusunda gereken destek ve kolaylığı sağlayacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Bu şartları yerine getirdiğinizde Konsolosluğa gidip vize başvurusunda bulunabiliyorsunuz.
Vize alanlara en az iki yıllık iş garantisi veriyoruz.
Çorumlu dostlarımıza gereken konularda yardımcı olacağız. Şimdiden cv ve diplomalarınızı güncelleyiniz. Başvurular ise 1 Mart 2020 tarihinden itibaren başlayacaktır.
Gerekli bilgi, başvuru ve sorularınız için Almanya whatsapp numarası olan 004917670835094 nolu telefonu arayabilirsiniz.
ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?
20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor.
ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARTI NEDİR?
Bu kapsamda federal hükümet, eyalet yönetimleri, iş dünyası ve sendika temsilcileri Berlin'deki Başbakanlık binasında konuyu masaya yatırdı. Zirvede yeni iş gücü göçü yasasının günlük hayata hızlı bir şekilde adapte etmenin yolları arandı.
Alınan kararlar gereği Almanya'da Dışişleri Bakanlığı bünyesinde özel bir birim görevlendirilecek. Bu birim üzerinden nitelikli göçmen alımı süreci hızlandırılacak. Aynı şekilde nitelikli işçi alımı için vize işlemleri hızlandırılacak. Gelenlerin meslek eğitimi ve diplomaları tanınacak ve üst seviyede Almanca bilme şartı aranmayacak. Kabul edilecek meslekler arasında aşçı, inşaat işçisi, hemşire ve IT teknisyenleri de bulunuyor.
Almanya'da sağlık sektörü dışında özellikle internet teknolojileri (IT), metal ve ağır sanayi, aşçılık ve gastronomi ile inşaat alanında önemli işgücü açığı bulunuyor.