Çorum Mercek Haber

“İnsanlar açlıktan intihar ediyor, sizler Suriyelileri düşünüyorsunuz”

“İnsanlar açlıktan intihar ediyor, sizler Suriyelileri düşünüyorsunuz”

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, Çorum’da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Suriyeliler için başlatılan yardım kampanyasını sert dille eleştirerek, halkın bu kampanyaya destek vermemesini istedi.

Çorum’da ekonomik sıkıntılar nedeniyle insanların intihar ettiğini hatırlatan Tuncay Yılmaz, bu duruma sessiz kalan yöneticilerin, şimdi de yukarıdan gelen talimatla birlikte Suriyelilere yardım kampanyası başlattığını bildirdi.

Yılmaz, “Arap seviciliği yapan iktidar Suriye politikasında attığı yanlış adımların bedelini milletimize ödetmeye devam ediyor. İnsanlık dramının büyüğü ülkemizde ve son zamanlarda şehrimizde yaşanmaktadır” dedi.

Tuncay Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“EVDE ÇOLUK-ÇOCUK AÇKEN CAMDAN SADAKA DAĞITIYORSUNUZ”

“Şehrimizde ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir sürü insanımız intihar ederek canlarına kıyarken sessiz kalan yetkililer, sivil toplum kuruluşları iki gündür Suriyelilere yardım seferberliği başlattılar. Açıkça görmekteyiz ki yukarıdan gelen talimatlarla bu kampanyalar düzenleniyor.

Bu konuda bir sürü atasözümüz var: Caminin içi dururken dışında namaz kılınmaz. Evde çoluk çocuk açken camdan sadaka dağıtıyor…

Çok kıymetli hemşehrilerime sesleniyorum: bu kampanyaya destek vermeyin. Kendi insanımız ekonomik bunalım nedeni ile canlarına kıyarken, ekmek parasına muhtaç insanlarımızın sayısı her geçen gün artarken, intihar vakalarına her gün bir yenisi eklenirken, biz Suriyelilere yardım edemeyiz. Arap seviciliği yapan iktidar, Suriye politikasında attığı yanlış adımların bedelini milletimize ödetmeye devam ediyor.

İnsanlık dramının büyüğü ülkemizde ve son zamanlarda şehrimizde yaşanmaktadır. Defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen, düştüğü maddi sıkıntıdan kurtulamayan babanın çocuğundan özür dileyerek canına kıydığı feryadı duymayan, duymak istemeyen iktidarın temsilcisi siyasiler, mülki idare amirleri ve yetkililerin intihar vakalarına karşı sergilediği duyarsızlığı da kınıyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ