Çorum Mercek Haber

Sağlık Bakan Yardımcısı Meşe’den Çorum çıkarması

Sağlık Bakan Yardımcısı Meşe’den Çorum çıkarması

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Çorum’da bir dizi ziyaret ve toplantılara katıldı.

Bakan Yardımcısı Meşe, ilk olarak Çorum Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Mustafa Çiftçi ve beraberindeki protokol üyeleri ile bir süre sohbet eden Meşe, kentin sorunları ve talepleri hakkında bilgi aldı.

Valilik binası önünde çiçeklerle karşılanan Meşe’ye Vali Çiftçi tarafından da bazı hediyeler takdim edildi.

Bakan Yardımcısı Meşe, daha sonra Çorum Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Halil İbrahim Aşgın ile bir süre görüştü. Belediye Başkanı Aşgın da günün hatırası olarak Meşe’ye bir hediye sundu.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’nin bazı müjdelerle geldiğini ancak daha sonra açıklayacağını belirterek, “Barışın, kardeşliğin şehri Çorum’a hoşgeldiniz” dedi.

Meşe ise, “Çorum bizim içinde önemli bir şehir. Özellikle üniversitemizin bilime katkısının üst düzeyde olacağına inanıyoruz. Özellikle Hitit Üniversitesi ile birlikte tıbbi ilaç, tıbbi cihaz konularında işbirliği yapacağız. Hitit Üniversitesinde sağlıkta geleceği konuşacağız. Dünya gelişiyor, dünyadaki gelişmelere paralel bizimde gelişmemiz gerekiyor. Dünyayı takip etmemiz lazım. Sağlık da en az savunma kadar stratejik bir konu. Özellikle son yıllarda ilaçta ve cihazda yerlileşme ve millileşme çalışmalarına hız verdik” açıklamalarında bulundu.

Bakan Yardımcısı Meşe, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ü de makamında ziyaret ettikten sonra Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) Seydi Mebet Konferans Salonunda düzenlenen HÜBTUAM’ın tanıtım sunuma katıldı. Meşe, HÜBTUAM’ı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir süre görüşen Meşe, ayrıca Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek hem hastane hakkında bilgi aldı, hem de hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çorum’da esnaf ziyaretlerinde de bulunan Meşe, sorunlar ve talepleri yerinde inceledi.

Ziyaretlere; Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti İl Başkan Vekili Emre Turan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, bazı bürokratlar ve çok sayıda partili eşlik etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ