Çorum Mercek Haber

Vali Çiftçi ve Başkan Aşgın basınla buluştu

Vali Çiftçi ve Başkan Aşgın basınla buluştu

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Havuzbaşı Kafe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Programa Vali Çiftçi ve Başkan Aşgın’ın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan, Lemzi Çöplü, İsmail Tuncel ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Programda konuşan Vali Mustafa Çiftçi, 10 Ocak tarihinin hem Çalışan Gazeteciler Günü hem de İdareciler Günü olması dolayısıyla ortak kutlanması gerektiğini dile getirdi.

Çiftçi, “Gazetecilik mesleği etik yasalara uyularak yapıldığında kıymetli bir meslek. Çünkü halkımızın gözü, kulağıdır. 1978 yılından beri 10 Ocak, İdareciler Günü olarak da kutlanıyor. Sizler nasıl mesai mefhumu gözetmeden haber peşinde koşuyorsanız, bizler de mesai gözetmeden halkımızın hizmetinde koşuyoruz. Bu manada çabamız ortak. Hepimiz halkımız içi çalışıyoruz. Bu kutlu onurlu görevde sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise, Valilikle koordineli çalıştıklarını belirterek, “Bu görüntü devlet ve milletin ortaklaşa çalıştığını gösteren bir görüntü. Aynı zamanda basınla bu birlikteliğin özel bir anlamı var. Basına biz dördüncü kuvvet diyoruz. Yasama, yürütme, yargı ve medya. Yasama kanunlar çıkartacak, yürütme bu yasaları en iyi şekilde uygulayacak. Yargı, haksızlık ve adaletsizlik varsa adaleti sağlayacak. Medya da meslek etiğine, uluslararası menfaatlere ve kamu yararına hizmet ederse bu ülkede çok güzel işler olur. Dört kuvvetten herhangi birinde ahlaksızlık olursa sıkıntı vardır. Her meslek içinde ahlaksızlık var ama ben şehrimiz adına şunu söyleyebilirim; Çorum’da bu meslekteki kişilerin tamamına yakını meslek ahlakına ve etiğine uygun hareket ediyor. Medya demek tarihe not düşmek demek. Gazeteci haberleriyle geleceği şekillendirir. Valimiz, milletvekillerimiz, AK Parti İl Başkanı ile birlikte bir birliktelik yakaladık. Çorum için çalışmalarımız devam ediyor. Bu birlikteliğe basın mensuplarını da ekleyelim. Çorum’un hayrına olan her konuda birlikte hareket edelim” açıklamalarına yer verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ