Çorum Mercek Haber

“İntiharların sorumlusu kapitalist sistemin kendisi”

“İntiharların sorumlusu kapitalist sistemin kendisi”

Emek Partisi (EMEP) Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün, borç, yoksulluk ve işsizlik nedeniyle yaşanan intihar vakalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, çözümün intiharda değil, kapitalist sisteme karşı mücadeleden geçtiğini söyledi.

17 Aralık’ta intihar eden Gökhan Temur ve Oktay Alıcı’nın ardından dün de Hamza Bolat’ın ekonomik çıkmaz nedeniyle girdiği bunalımdan dolayı intihar ederek canına kıydığını dile getiren Aygün, kentte son 1 ay içerisinde üç intihar vakasının yaşandığını belirtti.

Artan intihar vakalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede hükümetin ekonomi politikalarının yoksulluk, işsizlik, açlık ve çaresizliği beslediğine dikkat çeken Aygün, “Bu yolun tek çıkışı vardır, bu politikalara karşı örgütlü mücadele” dedi.

Yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle işçi ve emekçi intiharlarının artarak devam ettiğini kaydeden Aygün, “Çıkmazlarını aşamayarak bireysel tercih yapmış denecek bir durum yok. İntiharların sorumlusu kapitalist düzen ve AKP iktidarının politikalarıdır ve cinayettir. Hükümetin ekonomi politikaları yoksulluk, işsizlik, açlık ve çaresizliği, savaş ve çatışmacı politikaları şiddet ve kutuplaşmayı üretiyor, besleyip, büyütüyor. Bu yolun tek çıkışı vardır, bu politikalara karşı örgütlü mücadele, dayanışma ve birliktir. Tek seçenek sosyalizmdir” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL YARDIM ÇÖZÜM DEĞİL”

Ekonomik kriz ve yapılan zamların etkisini en çok toplumun en alt gruplarının hissettiğini dile getiren Aygün, “Devletler ve sistem insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için ‘sosyal yardım’ ile bir çözüm üretmeye çalışıyor. Bunu valilikler, belediyeler, sosyal yardımlaşma dernekleriyle sağlamaya çalışıyor. Bu temelde bir çözüm olarak gösterilebilir; ama çözüm değildir” dedi.

Asgari ücretin insanca yaşanacak bir seviyeye çıkarılmasını, sadece çalışanların değil emeklilerin de yaşayabileceği ücret koşullarının yaratılması, iğneden ipliğe gelen zamların geri çekilerek asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını talep eden Aygün, “Bu vesileyle krizin canımıza kast ettiği bu günlerde emekçi arkadaşımız Hamza Bolat’ın sevenlerine de başsağlığı diliyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ