Çorum Mercek Haber

Belediyeden ödüllü fikir ve proje yarışması

Belediyeden ödüllü fikir ve proje yarışması

Akıllı Şehir uygulamaları noktasında Avrupa Birliği tarafından desteklenen çalışmalara imza atan Çorum Belediyesi, gençlerin bu sürece dahil olmasını sağlamak amacıyla “Akıllı Şehir Fikir ve Proje Yarışması” düzenliyor.

Şehirde yaşamı kolaylaştıracak ve konforu artıracak akıllı şehir uygulamalarını Çorum’a kazandırma noktasında çok mesafe kat ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Biz teknolojinin hayatımıza adapte edilmesi noktasında yürüttüğümüz inovasyon sürecinin en iyi gençler tarafından algılanabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda gençlerimizin fikirlerini önemsiyor ve şehrimize önemli katkılar sağlayacaklarını biliyorum. Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız da tam olarak budur. Biz istedik ki bu süreçte şehrimizdeki akıllı şehir uygulamaları noktasında gençlerimizden gelecek fikirleri uygulanabilirliğine göre değerlendirelim ve projelerle dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirelim” dedi.

5 Aralık 2019 tarihinde başlayan ve Çorum’da eğitim öğretim gören ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde öğrencilerin katılabileceği  yarışmada son başvuru tarihi 27 Aralık 2019 Cuma günü kabul edilecek. Yarışma değerlendirmesi 30 Aralık 2019- 2 Ocak 2020 tarihlerinde yapılacak olup sonuçlar 3 Ocak 2020 Cuma günü açıklanacak.

Yarışmaya Çorum Belediyesi’nin faydalanıcısı olduğu ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında yürütülen “A Roadmap For Smart City” projesine ait http://www.smarttwinning.org adresinde bulunan başvuru formu doldurularak katılım sağlanacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ