Çorum Mercek Haber

Çorum’a “Galatya Turları” düzenlenecek

Çorum’a “Galatya Turları” düzenlenecek

5-7 Aralık tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarı sona erdi. Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi’nin birlikte katıldığı fuarda Çorum’un tarihi ve turistik değerleri ziyaretçilere anlatıldı.

İl Kültür Turizm Müdürü Sümeyra Şengül ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Tomuk, fuarın Çorum açısından verimli geçtiğini belirttiler.

Fuar boyunca Çorum standını ziyaret edenlerle yakından ilgilenen Şengül ve Tomuk, “Turizm sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan 13. Travel Turkey Turizm Fuarında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi ile birlikte katıldık. Çorum’un tanıtımının yer aldığı görselleri fuarda sergiledik. Birçok kişi ve kurumla yapılacak projelerin de temellerin atılması yönünde fayda sağladık. Standımız, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliğinin mali destekleriyle hazırlandı” dedi.

1320 katılımcının yer aldığı fuarda daha öne turizm firmalarıyla yaptıkları info gezilerinin sonucunu almaya başladıklarını söyleyen İl Kültür Turizm Müdürü Sümeyra Şengül ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Tomuk, “Yakın bir zaman içerisinde ilimize Galatya Turları başlığı adı altında turlar düzenlenecek. İnşallah hak turizmde hak ettiği yere gelecektir” diye konuştular.

ÇOCUKLAR BOYAMA KİTABINI ÇOK SEVDİ

13. Travel Turkey Turizm Fuarında yerini alan Çorum, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Çorum standında özellikle çocuk ziyaretçilere hediye edilen boyama kitabı, çocuklardan büyük ilgi gördü.

Çorum’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla değişik yaş gruplarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Hititlere ait  figürlerden ve ilimiz genelindeki tarihi yapılardan esinlenerek 3-7 yaş grubu çocuklar için bir boyama kitabı hazırlandı.

Fuar boyunca Çorum standını ziyaret eden konuklara çeşitli tanıtım materyalleri dağıtılırken, çocuklara da boyama kitabı hediye edildi. Çorum’u çocukların küçük yaştan itibaren tanımaları amacıyla kendilerine hediye edilen boyama kitabını ayak üstü inceleyen çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Çocuklar görevliler ile birlikte “Çorum” yazısı önünde hatıra fotoğrafı çekinerek stanttan ayrıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ