Çorum Mercek Haber

“Umutlarınız çiçek açsın”

“Umutlarınız çiçek açsın”

Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçedeki engelli bireyleri ziyaret ederek, onların yaşama sevinçlerinin umut olduğunu belirtti. 

Başkan Yıldırım, ilçedeki Sefa-Derya Kasap çifti, Adnan Ateş, İbrahim Çankal, Metehan Karaboğa ve Salih Karaboğa kardeşler, Engin Karaboğa, Eyüp Kılıç, Kamil Karakiraz’ı evlerinde ziyaret ederek onlara çiçek verdi.

Ziyaret sırasında Yıldırım, engelli bireylerin yaşadığı sorunların farkında olduklarını, bunların çözümü için hem belediye olarak, hem de bireysel olarak herkesin engellilere karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Engellerine karşı yaşama olan bağlılıklarının kendilerine de umut aşıladığını belirten Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

“Zihinsel ya da bedensel engeller bu bireylerimizin yaşamlarını zorlaştırıyor buna rağmen yaşama sevinçleri, şükretmeleri ile bizlere örnek oluyorlar. Toplum olarak bizler engelli kardeşlerimizin sorunlarına karşı daha duyarlı olup onlara empati ile yaklaşmalıyız. Görmeyen bir kardeşimiz için gören rehber, duymayan bir kardeşimizin işiten kulağı, tekerlekli sandalyedeki bir kardeşimizin önündeki engelleri aşmasını sağlayan destekçisi olmalıyız. Onların yaşadıkları zorlukları aşmalarında toplum olarak dayanışma içerisinde olmalıyız. Ziyaretimiz esnasında getirdiğimiz çiçekler bizlerin bu kardeşlerimizin gözlerindeki umutlarının yansıması. Güzel yürekli bu kardeşlerimize, abilerimize onların güzel yüreklerini temsilen çiçeklerle gidip ‘umutlarınız çiçek açsın’ mesajı vermek istedik. Tüm engelli bireylerimizin umutları çiçek açıp onlara rehber olması dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ