Çorum Mercek Haber

“Durakta Matematik” projesi!

“Durakta Matematik” projesi!

Çorum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Durakta Matematik” projesi hayata geçirildi.

Öğrenciler ve yetişkinler, otobüs duraklarında boş zamanlarını matematikle değerlendirebilecekler. Matematiğin kolayca öğrenilebilmesi için karikatürlü ve resimli görseller Çorum Belediyesi tarafından otobüs duraklarına asıldı. Çeşitli matematik işlemlerinin yer aldığı afişler, matematiği öğretmenin yanı sıra sevdirmeyi de sağlayacak.
Çorum Valiliği karşısında yer alan otobüs durağına asılan matematik uygulaması sayesinde öğrenciler, otobüs beklerken de matematikle iç içe olacaklar.

15 Temmuz Fen Lisesi öğrencilerinin de katıldığı “Durakta Matematik” uygulamasına Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Müslüm Kılıç, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Burhan, 15 Temmuz Fen Lisesi proje sorumlu öğretmeni Selda Tarhan ve öğretmenler katıldı.

Proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “Durakta Matematik projesi bazı şehirlerde hayata geçtikten sonra kısa süre içerisinde ülke geneline yayıldı. Bizde çocuklarımızın faydasına olacağını bildiğimiz bu projeye destek vermekten dolayı oldukça mutluyuz. Amacımız Matematiği öğrencilerimizin korkulu rüyası olmaktan çıkartmak ve onlara matematiği sevdirmek. Bugün itibariyle 10 durakta uygulamaya başladık. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ