Çorum Mercek Haber

“Çorum’dan bir toz parçasını bile vermeyiz”

“Çorum’dan bir toz parçasını bile vermeyiz”

Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDEF) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gölten, “Çorum sınırlarıyla bir bütündür, bölünmez. Bir toz parçasını komşularımıza vermeye razı değiliz” dedi.

ÇORDEF Başkanı Gölten, Boğazkale’nin (Hattuşa) Çorum’dan alınıp Yozgat’a bağlanacağı tartışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Gölten, “İki şehir arasında krize neden olmaya çalışanları kınıyoruz” dedi.

“KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR, TOPRAĞINA DEĞİL”

Hitit İmparatorluğu’nun başkenti Boğazkale’nin (Hattuşa) Çorum’dan alınıp Yozgat’a bağlanacağı yönündeki iddiaları üzüntü ile karşıladıklarını kaydeden Gölten, “Çorum sınırlarıyla bir bütündür, bölünmez. Bir toz parçasını bile komşularımıza vermeye razı değiliz. Çorum; Boğazkale, Hattuşa, Yazılıkaya, Aslanlı Kapı, Alaca, Alacahöyük ile özdeşmiş bir mozaiktir. Bu mozaiğin bir siyasi, bürokratik, ranta sebep olmaması gerekir. Siyasi, bürokratik güçlerine güvenen bir kısım il komşularımızın ‘Boğazkale’yi Yozgat’a birleştirme hayallerinden vazgeçmelerini ve bu konuyu tekrardan hiç açmamalarını temenni ediyoruz. Yozgatlı dostlar bizler sizleri seviyoruz, biliyoruz, sizler de bizleri seviyorsunuz. Komşu komşunun külüne muhtaçtır, toprağına değil. Bu konunun dillendirilmesi bile bardağı taşıran son damla olur. Allah bütün dostlarımızdan razı olsun, dost gözüküp düşmanlarımızdan Allah korusun” ifadelerine yer verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ