Çorum Mercek Haber

Tüfekçi: “Delege seçimleri şölen havası içinde sürüyor”

Tüfekçi: “Delege seçimleri şölen havası içinde sürüyor”

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi Umut Radyo’da yayınlanan ‘Beyaz Mikrofon’ programına canlı yayın konuğu oldu.

Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan Tüfekçi, devam eden mahalle delege belirleme seçimleri başta olmak üzere gündeme ilişkin kamuoyuna yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki Nisan ayında gerçekleştirilecek olan ‘İktidar Yürüyüşü’ kurultayı için 30 Eylül tarihi itibariyle kongre takviminin başladığını belirten Tüfekçi, Yavruturna’da 16, Kale’de 35 delegenin belirlendiğini, bu hafta Cumartesi günü ise Bahçelievler Mahallesi seçimlerinin yapılarak 94 delegenin belirleneceğini söyledi.

“SEÇİMLER, DEMOKRATİK ORTAMDA ŞÖLEN HAVASI İÇİNDE YAPILIYOR”

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Meltem Danışman Çınar’ın delegelerin nasıl ve hangi yöntemlerle belirleniyor şeklindeki sorusuna, “Bizde 2 çeşit liste belirleniyor. Biri çarşaf, diğeri blok şeklinde. Biz her iki listeyi de dahil ediyoruz seçimlerimize. Ama sayımı çarşaf liste şeklinde yapıyoruz. Herkesin aldığı oya göre. CHP’de tatlı bir şekilde iç çekişme vardır. Bu çekişme birlik beraberlik ve dayanışma içindedir. Hiç kimse birbirini kırmadan gerçekleşir. Gayet demokratik bir şekilde ve şölen havası içerisindedir” dedi.

“YERELDEKİ BAŞARIYI GENEL SEÇİMLERE TAŞIYACAĞIZ”

‘Beyaz Mikrofon’ programında, CHP’nin 2019 yerel seçimlerini lider olarak tamamladığına dikkat çeken İl Başkanı Tüfekçi, “Şu anda Türkiye’mizin yüzde 60 gibi bir nüfusunu yönetiyoruz. Bu azımsanmayacak bir oran. Önümüzdeki Nisan ayı içerisinde yapılacak olan kurultayımızın ismi de zaten ‘İktidar Yürüyüşü Kurultayı’. Çünkü yerelde başarılı olamayan genelde başarılı olamaz. Bundan sonraki yürüyüşümüz iktidar yürüyüşüdür” dedi.

“KADIN VE GENÇ KOTASI TÜZÜĞÜMÜZDE VAR”

Delege belirleme sürecinde kadın ve gençler ile ilgili bir kota söz konusu oldu mu şeklindeki soruya Tüfekçi şöyle yanıt verdi:

“Partimizin tüzüğünde şöyle bir madde yer alıyor. İl ve ilçe yönetimlerinde kadın ve erkek kotası uygulanır. Mahalle delege seçimlerinde uygulanmaz diye bir ibaremiz yok. Bunun belirleyicisi il yönetimidir. Biz de delege seçimlerinde kadın ve erkek kotası koyduk. Çünkü dünya nüfusu sadece erkeklerden oluşmuyor. Kadınlarımızın ve gençlerimiz ayrı yerleri var. Siyasette çok önemli kadınlarımız ve gençlerimiz. Gençlik kotamız yüzde 20, kadın kotamızda yüzde 33. Delege seçimlerimizi de bunun doğrultusunda yapıyoruz. Buna uymayan listelerimiz olduğunda ise çarşaf liste şeklinde saydığımız için diğer listeden birkaç kişi buna dahil olabiliyor.”

“TÜRKİYE’NİN EN GENÇ İL BAŞKANIYIM, HEDEFLERİM VAR”

“Önümüzdeki süreçte yeniden aday olacak mısınız?” soruna CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, “Tabi devam etmek istiyorum. Şu anda Türkiye’nin en genç il başkanıyım. 33 yaşındayım. Hayallerim var siyasette. Hedeflerim var. Kısa vadede belediye başkanlığı ya da milletvekilliği gibi bir düşüncem yok. Ama şöyle bir hedefim var. İlk genel seçimde Çorum’dan 2 milletvekili ile partimizin iktidar yürüyüşüne katkıda bulunmak istiyorum. 2024‘te de Çorum Belediyesi başta olmak üzere en az 4 ilçe belediyesini partimize kazandırmak gibi bir hedefim var” diye konuştu.

“KADINA ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ”

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününe yönelik neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki soruya Tüfekçi; “2019 yılında 1 Ocak ile 20 Kasım tarihleri arasında 302 kadın öldürüldü. 532 kadın ise fiziksel şiddet gördü. 833 bin kadın çalışan erkek şiddetine maruz kaldı. 57 bin kadın da hane içi şiddet nedeniyle işine giremedi. Birçok erkek kadına şiddet uygulamıyor bu iyi bir durum fakat acı için şiddete gerek yoktur. Aldatmak, hakaret, sessizlik ve ilgisizlik ve yalan da bir acıdır. Bu duygu ve düşünce ile kadınların yok sayılmadığı, eksik görülmediği, şiddete maruz kalmadığı ve bu sebeple ölmediği günler yaşamak için kadına şiddete hayır diyorum” şeklinde cevap verdi.

“ÖBEK ÇALIŞMASI İLE İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ”

“Parti olarak Çorum’da ne gibi faaliyetler yürütüyorsunuz” sorusuna Tüfekçi, şu yanıtı verdi:

“Biz öbek çalışması başlattık. Aslında bu bir sokak örgütlenmesi. Mesela bir sokağı ele alın. Burada 400 kişi belirleniyor. Bunun bir baş sorumlusu var. En başında da mahalle sorumlusu bulunuyor. Şu ana kadar Yavruturna mahallemizde devam ettik. İlçe yönetimi gözetimi altında yürütülüyor. Esnafımızı, evlerimizi, hanelerimizi ziyaret ediyoruz. Hal hatır soruyoruz. Çünkü seçim günü oy istemeye gittiğimizde şimdiye kadar neredesiniz denildi. Yavruturna’da başladık örnek olarak. Ve en kısa sürede bütün mahallelerimize yayacağız. Hiçbir mahalleyi ayırt etmeksizin 15 mahallemizde bunu uygulayacağız. Ve seçimlere hazır şekilde geleceğiz. Seçimler esnasında da yapılacak belli başlı çalışmalarla zafere ulaşacağız”.

“ÇORUM, 1980 OLAYLARINI YAŞAMIŞ BİR ŞEHİR”

“Son olarak bir mesajınız var mı?” sorusuna Tüfekçi, “Çorum, 80 olaylarını yaşamış bir şehir. Bizim öncelikle bu şeffaf çizgiyi yıkıp birlik, beraberlik ve dayanışma içinde gerek turizmle, gerek spor ve yapılacak kültürel etkinliklerle bunu tüm Türkiye ye göstermemiz lazım. Bunda da öncülüğü tabi ki siyasi liderlerin yapması lazım. Biz diğer parti liderleriyle bu şekilde gayet uyumlu çalışıyoruz.  Siyasetimiz farklı ama kardeşlik ve dayanışma farklıdır. Bunu da ilerleyen etkinliklerde göstereceğimiz kanısındayım” yanıtını verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ