Çorum Mercek Haber

Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Çorum’da törenlerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sabah saat 10.00’da  Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra ise Devlet Tiyatro Salonundaki anma programına geçildi.

Eti Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa  Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Çetin Öcal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz,  daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz konuşmasında; öğrencilerin bireysel yeteneklerini geliştirerek, kendilerine, milletlerine ve insanlığa faydalı bilgi, beceri ve değerlerle yetişmelerini sağlayan en önemli gücün öğretmenler olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenlerin toplumda hak ettiği saygı ve değeri de görmeleri gerekmektedir. Tercihlerimiz, davranış ve üslubumuz ile sosyal gerçekliğin farkında, sosyo-kültürel anlamda müktesebatı güçlü bir münevver profili çizmek zorundayız. Alan bilgisi kadar, kültürel ve toplumsal okuryazarlık konusunda güçlü bir tedrisattan geçirilmiş seçkin öğretmenler toplumdaki itibarlarını ancak geri kazanabilirler” dedi.
Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler mesleğe giriş yemini ettiler.

Programda emekli öğretmenleri temsilen yapılan konuşmadan sonra emekli öğretmenlere Vali Mustafa Çiftçi tarafından Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

“Bir Hayata Dokunmak” konulu deneme yarışmasında derece alan öğretmenlere ödülleri takdim edildi. Şiir ve müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ANISINA SERGİ

Öğleden sonra Çorum’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına karma sergi açtılar.

AHL Park AVM’deki serginin açılışına Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ