Çorum Mercek Haber

Bakan Kurum Gazi Caddesi ve Arastayı gezdi

Bakan Kurum Gazi Caddesi ve Arastayı gezdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorum ziyareti sırasında bazı incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, Çorum Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra Belediye Başkanlığını ziyaret ederek çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’dan bilgi aldı.

Belediye binası önünde mehter takımının gösterisi eşliğinde çiçeklerle karşılanan Bakan Kurum, daha sonra başkanlık makamına geçerek milletvekilleri ve protokol üyeleri ile bir süre sohbet etti, çalışmalar ve projelerle ilgili istişare yaptı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise günün anısına Bakan Kurum’a hediye takdim etti.

Belediye ziyareti sırasında Bakan Kurum’a Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, ile bazı siyasiler ve bürokratlar eşlik etti.

Bakan Kurum ve beraberindekiler daha sonra Gazi Caddesi, Saat Kulesi Meydanı ve Arastada incelemelerde bulundu.

Bakan Murat Kurum’un Çorumlularla paylaştığı müjdeler arasında arasta projesi de bulunuyor. Arasta sağlıklaştırma projesi kapsamında tarihi dokuyu ön plana çıkarılarak, yeni düzenlemeler yapılacağını belirten Bakan Kurum, “Yaklaşık 17 milyon liralık bir projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.

Aynı projenin devamında Gazi Caddesindeki belediye hizmet binasının da yıkılacağını da açıklayan Kurum, “Çorum’un 7 bin yıllık tarihine yakışır bir şehir meydanı en kısa zamanda kazandırmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ