Çorum Mercek Haber

“Türkiye’nin geleceği, öğretmenlerin elinde şekillenecek”

“Türkiye’nin geleceği, öğretmenlerin elinde şekillenecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, öğretmenlerin çağdaş Türkiye’nin mimarı olduğunu belirterek, “geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizin yaşadığı sorunlar bir an önce çözülmelidir” dedi.

CHP İl Başkanı Tüfekçi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletleri kurtaranların öğretmenler olduğuna vurgu yapan Tüfekçi, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” veciz sözünün öğretmenlik mesleğine ve öğretmenlere karşı yaklaşımın temeli olması gerektiğini ifade etti.

Öğretmenler Günü’nün buruk kutlandığına, öğretmenlerin bir yığın sorunla mücadele ettiğine işaret eden Tüfekçi, eğitime ayrılan bütçesinin artırılmasını, sözleşmeli öğretmen çalıştırma sorununun ortadan kaldırılmasını, atanamayan öğretmenlerin bir an önce kadrolu olarak eğitim kurumlarına kazandırılmasını talep etti.

Şehit öğretmenlere Allah’tan rahmet, emekli öğretmenlere de sağlık dileyen Tüfekçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜNÜN MEŞALESİ ÖĞRETMENLERİN ELİNDE…

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnızca ve ancak öğretmenlerdir’ sözü öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olmaktan öte üstlendiği sorumluluğu da en iyi özetleyen cümledir. Unutulmamalıdır ki fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ancak ve ancak Atatürk’ün ilke ve devrimlerini kendine rehber edinmiş öğretmenlerimiz sayesinde yetişir. Ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti, öğretmenlerimizin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşalesini hiç söndürmeden yoluna devam ediyor.

Hiç şüphe yok ki, bir ülkenin iktisadi ve ahlaki kalkınması ancak gerçekte milli olan bir eğitim politikası ve bu eğitime inanmış, kendisini adamış bir öğretmenler ordusu ile mümkündür. Maalesef, bugün ülkemizde eğitim anlamında ne milli, ne de oturmuş bir eğitim sisteminden söz etmek mümkün değildir. Her yeni Milli Eğitim Bakanına göre değiştirilen müfredat ve sistem, en çok öğretmenlerimizi yormakta ve onları asıl işleri olan eğitim vermekten uzaklaştırmaktadır.

“ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER” AYIBINA DERHAL SON VERİLMELİ

Ücretli, sözleşmeli, kadrolu gibi farklı öğretmen kadrolarının kaldırılması, başarının ödüllendirilmesi,  müfredatın çağa uygun, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini dikkate alacak şekilde düzenlenmesinin aciliyetini biliyoruz. Ülkemizde bu kadar öğretmen açığı varken, mevcuttaki öğretmenlerimizin iş yükü her geçen gün artarken,  öğrencilerimiz bilgiye, öğrenmeye bu kadar açken, “Atanamayan Öğretmenler” ayıbına derhal son verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizler bu politikaların hayata geçirilmesi için her platformda çalışmalarımız yürütüyor, kurulacak bir CHP iktidarının da tam anlamıyla bir eğitim iktidarı olacağını, bir kez daha ilan ediyoruz.

Kutsal ve sorumluluğu yüksek bir mesleği gerçekleştiren, fedakarca yurdumuzun her köşesinde çalışan öğretmenlerimiz geleceğimize yön veriyor. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip öğretmenlerimiz her türlü övgü ve takdiri hak ediyor. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

Tüm sıkıntılarına rağmen adeta bir kandil gibi kendini tüketerek çocuklarımıza, gençlerimize ışık saçan, bilimi ve insanlığı öne alarak geleceğimizi şekillendiren vefakar, saygıdeğer tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ