Çorum Mercek Haber

Yeşil seferberlik

Yeşil seferberlik

Çorum’da 7’den 77’ye binlerce vatandaş, geleceğe nefes vermek amacıyla fidan dikti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” seferberliği çerçevesinde bugün saat 11.11 itibarıyla 11 milyonu aşkın fidan, Türkiye’nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu.

Ülke genelinde tüm il ve ilçelerde eş zamanlı olarak başlatılan proje kapsamında 7’den 77’ye herkes fidanları toprakla buluşturmak için seferber oldu.

Çorum, Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için bir rekor denemesi yaptı. Endonezya’ ya ait bir saat içerisinde 236 bin fidan dikimi rekorunu Çorum, 1560 dönüm alanda 1 saatte 401.111 adet fidan dikimi ile kırmayı hedefledi.

Çorum merkezle birlikte tüm ilçelerde, köylerde vatandaşlar fidan dikim çalışması yaparken, geleceğe nefes olmaya katkıda bulundu.

Etkinlikte “1 saat içinde en fazla fidan dikme” rekorunun, ilimizde 1 saatte 401 bin 111 adet fidan dikilerek Guinness Dünya Rekoru’nun Türkiye adına tescil ettirilmesi amaçlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak saat 11.11’de 11 milyon fidan dikimi gerçekleştirildi.

Çorum’da Celilkırı mevkiinde 156 hektarlık alanda Guinness yetkilileri gözetiminde gerçekleştirilen fidan dikimi rekoru denemesine vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Başta Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın olmak üzere tüm protokol üyeleri de fidan dikimine katkıda bulunarak kendi elleriyle fidan dikip, can suyu verdiler.

Guinness yetkilileri nezaretinde saat 12.20’de başlayan rekor deneme saat 13.20’de tamamlandı. Rekor denemesine katılan 3 bin kişi 232 bin 647 fidanla Endonezya’ya ait “1 saat içinde en fazla fidan dikme” rekorunu egale etmek için adeta zamanla yarıştı.

Bu rekorun 2016 yılından beri Endonezya’ya ait olduğunu açıklayan Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, bol şanslar diledi.

Gemici, sahadaki gözlemciler, alandaki dikilmeyen fidanları saydıktan sonra hazırlanan raporların incelendikten sonra rekorun kırılıp kırılmadığı belli olacağını ifade ederek, sonuçların Ankara’dan açıklanacağını ifade etti.

Rekor denemesini Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Ceylan, Oğuzhan Kaya, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, protokol üyeleri takip etti.

Vali Mustafa Çiftçi, “Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetiştirilmesi amacıyla ilimizde halkımızın yoğun katılımıyla 13 ilçemiz dahil olmak üzere 312 alanda 401.111 fidan toprakla buluşturulurken, Türkiye genelinde 2023 alanda 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Bu projenin başlatılmasında Cumhurbaşkanımız muhterem Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız ile emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ