Çorum Mercek Haber

Aykut Çınaroğlu’nu kaybettik

Aykut Çınaroğlu’nu kaybettik

Ünlü tarihçi Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu hayatını kaybetti.

Alacahöyük Kazı Başkanı olarak Çorum’un arkeolojisine uzun yıllar hizmet eden Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu (78) hayatını kaybetti.

Çınaroğlu’nun rahatsızlanması üzerine Ankara Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldığı ve kalp yetmezliğinden hayata veda ettiği öğrenildi.

Aykut Çınaroğlu 1964 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı’ndan mezun oldu. Asistan olarak Anadolu’da çok sayıda arkeolojik kazıya katıldı. Fakültesinde Dekan Yardımcılığı da yapan Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, bu yıla kadar yaklaşık 20 yıl Alacahöyük kazılarını yönetmişti.

HİTİT TOPRAKLARINA GÖMÜLECEK

Prof. Dr. Aykut Cinaroglu, 20 yıldan fazla kazı başkanlığını yürüttüğü Alacahöyük’te toprağa verilecek. Çınaroğlu’nun kızı Ayben Çınaroğlu Gözütok, babasının hayatını vakfetitği Alacahöyük’te toprağa verileceğini duyurdu.

Ayben Çınaroğlu Gözütok, “Cenazemiz 06.11.2019 Çarşamba günü saat 10.30’da Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde yapılacak resmi törenin ardından Kocatepe Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası defnedilmek üzere uzun yıllardır hayatını vakfettiği, Alacahöyük Kazılarının bulunduğu Çorum’un Alaca İlçesi’ne bağlı Alacahöyük Köyü’ne götürülecektir” dedi.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ