Çorum Mercek Haber

Dodurga’da doğalgaz sevinci

Dodurga’da doğalgaz sevinci

Çorum’un Dodurga ilçesi doğalgazla buluştu. Çorumgaz A.Ş. tarafından ilçede yapımı tamamlanan doğalgaz boru hattında gaz verme işlemi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de katılımı ile düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene; Bakan Dönmez’in yanı sıra; Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Çorumgaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, bazı daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Dönmez, Dodurga’da ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ı makamında ziyaret ederek ilçenin sorun ve talepleri, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye ziyaretinin ardından doğalgaz hattının açılışı yapılarak meşale yakıldı.

Tören sırasında konuşan Bakan Dönmez, doğalgaz yaygınlaştıkça milletin hayat kalitesinin arttığını, vatandaşların hayat standardının yükseldiğini, şehirlerin ise hava kalitesinin yükseldiğini anlattı.

Bakan Dönmez, “Nerede bir zamanların havası insanı hasta eden şehirleriyle Türkiye, nerede şimdiki Türkiye? Milletimiz her şeyin en iyisine layık” ifadelerini kullandı.

Dönmez, “İlk günden bugüne kadar da 140 bin kilometrelik dağıtım şebekesi inşa ettik. Bu ne demek biliyor musunuz Çorumlu kardeşlerim? Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar doğal gazı vatandaşımızın ayağına getirmek için dünyanın etrafını 3,5 kez kat ettik, hem de kazarak. Böylece 66 milyon vatandaşımızın kapısına kadar doğal gazı getirdik. Bugün yaklaşık 15,7 milyon abonemiz var. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde 50 milyondan fazla vatandaşımız aktif olarak doğal gazın konforundan faydalanıyor. 81 il merkezine 2018’in sonunda doğal gazı götürdük. Şehir merkezlerinin dışındaki ilçelere, beldelere de doğal gazı yaygınlaştırmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızdan yoğun talepler geliyor. Mevzuatta belirtilen teknik ve ekonomik kriterleri taşıyan yerleşim merkezlerine mümkün mertebe doğal gazı götürmek için gayret gösteriyoruz. Bu konuda BOTAŞ ve dağıtım şirketlerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor” diye konuştu.  

Bugün de Dodurga’ya bu müjdeyle geldiklerini anlatan Bakan Dönmez, “Dodurga’ya da doğalgazı getirdik. Hayırlı olsun. Dodurga ile birlikte Oğuzlar ve Mecitözü’nü de doğalgazla buluşturuyoruz. Özellikle hanım kardeşlerimiz bu işe çok sevinecek. Bir ömür boyu bizlere hayır duası edeceklerine inanıyorum. Artık soba kur, kömür taşı, külünü boşalt bütün bu eziyetler bitiyor. Tek bir düğmeyi çevireceksiniz, eviniz tertemiz ısınacak. İsi, külü, dumanı artık her şey eskide kalacak. Bu rahatlık, bu konfor benim Dodurgalı hemşehrilerimin de hakkı. Esnaf kardeşlerim de artık dükkânlarını ısıtmak için işi gücü bırakıp soba yakmayla uğraşmayacak. Sabah bismillah diyecek dükkânını açacak bir düğmeyle bütün iş yerini ısıtacak. Yavrularımız da okullarına geldiklerinde artık sınıfları sıcacık olacak” dedi.

Son 17 yılda Çorum’a enerji ve tabii kaynaklar alanında 1,7 milyar TL yatırım yaptıklarını, Çorum’da elektrikte, doğalgazda, madencilikte önemli yatırımlara imza attıklarını vurgulayan Bakan Dönmez, “Çorum’a doğalgazı 2004 yılında getirdik. Bugün Çorum’da 130 bin 321 doğalgaz abonemiz var. Merkez, Alaca, İskilip, Osmancık ve Sungurlu’da yaşayan vatandaşlarımız uzun zamandır doğal gazı kullanıyor. Bu listeye bugün Dodurga’yı da ekledik. Böylece bu yıl içerisinde Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar’ın da doğal gaz kullanmaya başlamasıyla doğalgaza erişim sağlayan vatandaş sayımız daha da artacak. Bugün Dodurga’ya verdiğimiz sözü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Ancak bizim işimiz burada bitmiyor. Daha ulaşacak çok vatandaşımız, bizden hizmet bekleyen milyonlar var. İmkânlar el verdikçe doğalgazın bütün yurt sathında yaygınlaşması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ