Çorum Mercek Haber

Satrancın kalbi Çorum’da atıyor

Satrancın kalbi Çorum’da atıyor

Çorum, satrançta önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 40 ülkeden 51 takım ve 400 sporcu Çorum’da olimpiyatlara katılıyor.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çorum Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 16 Yaş Altı Dünya Satranç Olimpiyatları başladı.

Anitta Otel’de gerçekleştirilen açılış seramonisine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, FIDE Teknik Delegesi Vadim Tyspin, daire müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile Türkiye Satranç Federasyonu yöneticileri katıldı. Çorum’un ev sahipliği yaptığı uluslararası organizasyon 40 ülke, 51 takım ve 400 sporcu/antrenörün rekor katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Çorum, tarihinde ilk defa bir spor olimpiyatına ev sahipliği yaparken, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada, “Çorum’un en büyük organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. 16 Yaş Altı Dünya Satranç Olimpiyatı’nın açılışını gerçekleştirdik. İlimize gelen tüm misafirlerimize hoş geldin diyor, başarılar diliyorum” dedi.

Olimpiyatların açılışında konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Çorum’da çok önemli bir organizasyonun açılışını yaptıklarını belirterek, Dünya 16 Yaş altı Satranç Olimpiyatları’nın Dünya Satranç Federasyonu’nun en önemli organizasyonlarından birisi olduğunu söyledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması nedeniyle olimpiyatların ayrı bir önem kazandığını dile getiren Tulay, “Dünyanın dört bir tarafından gelen sporcuları, kafile başkanları ve yöneticilerini böylesine güzel ve anlamlı bir günde Çorum’da buluşturmaktan gerçekten çok mutluyuz. Yoğun bir ilgi ve katılım var. 38 ülkeden 48 takım 5 Kasım’a kadar mücadele edecekler. Şampiyonluk mücadelesi verilecek ama bizim en önemli hedeflerimizden bir tanesi de Türkiye’nin bu güzel şehrinde dünyanın değişik ülkelerinden gelen sporcular dostluklarını, arkadaşlıklarını geliştirsinler, tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek keşfetsinler istiyoruz” dedi.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise dünyanın merkezi olan Çorum’un barışın, dostluğun, kardeşliğin yanı sıra sporun da merkezi olduğunu vurguladı. Tarihte ilk kez yazılı barış antlaşmasının Hititler döneminde Çorum’da yapıldığını hatırlatan Başkan Aşgın, “Dünyanın da en çok barışa kardeşliği olduğu bir günde böylesine güzel bir noktada Kadeş barış anlaşmasının yapıldığı noktada yeryüzünün bütün çocuklarını burada buluşturduğumuz için 6 kıtadan 38 ülkeden 400 sporcuyu burada buluşturduğumuz için mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Vali Mustafa Çitçi ve milletvekilleri de olimpiyatlara katılan tüm sporcu gençlere başarılar diledi.

Açılış sırasında halk oyunları gösterisi de yapıldı.

Protokol konuşmalarının ardından yapılan ilk hamle ile olimpiyatların startı verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ