Çorum Mercek Haber

96 yıllık coşku

96 yıllık coşku

Cumhuriyetin 96. Kuruluş Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çorum’da coşku ve gururla kutlandı.

Çorum Valiliği himayesinde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında KADEŞ Barış Meydanı’nda resmi tören düzenlendi.

Çorum halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törene; Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, Garnizon Komutan Vekili Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Uzunoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve İl Garnizon Komutan Vekili Albay Çetin Öcal’ın halkı selamlamasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“İSTİKBALİMİZE EMİN VE KARARLI ADIMLARLA YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet ettiği cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

Çiftçi, “29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizin 96. Yılını idrak ediyoruz. Hepimize kutlu olsun. Nice yıllara hep birlikte erişmek nasip olsun. Mondros Ateşkes Anlaşması hükümlerine göre Anadolu’yu işgal edip, milletimizi esaret altına almak isteyen batılıların planları, İstiklal mücadelemizle tarihin çöp sepetine atılmıştır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde binlerce şehit verdik. Sakarya’da, Dumlupınar’da, Gediz’de kazanılan zaferlerle düşmanın bin yıllık planlarının gerçekleşmesine geçit verilmemiştir. Emperyalist bir istila ile tarihin bir nesnesi haline getirilmek istenen aziz milletimiz, maneviyatından ve kendi köklerinden aldığı imanla küllerinden yeniden doğmuştur. 96 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarih sahnesindeki yerini tekrar aldı. Türkiye Cumhuriyeti çoğulcu demokratik yapısıyla bütün vatandaşlarını barış içerisinde yaşatma idealiyle yoluna devam etmektedir. Tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak hedefiyle istikbalimize emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam ediyoruz” diye konuştu.

GÖSTERİLER BEĞENİYLE İZLENDİ

Vali Çiftçi’nin konuşmasının ardından gösterilere geçildi. Bu bölümde Hattuşa halkoyunları ve Çorum Belediyesi halkoyunları ekiplerinin Çorum ve Artvin yöresi halkoyunları gösterisi ile Ege yöresi halkoyunları gösterisi de büyük beğeni topladı. Ardından sahne alan Hitit Üniversitesi Jimnastik Kulübü’nün gösterisi adeta nefesleri kesti.

Törende Çorum Belediyesi Bando ve Mehteran takımlarının gösterileri de yer alırken, kortej geçişinin ardından tören sona erdi.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Törende 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

KÖY OKULLARINA SPOR MALZEMESİ

Ayrıca yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Çorum’un önde gelen sanayi kuruluşlarının köy okullarındaki çocukların spor yapabilmesi amacıyla başlatılan futbol turnuvası için giriş bedelleri de Vali Mustafa Çiftçi’ye takdim edildi. Turnuvaya giriş ücreti olarak her bir takım bir köy okuluna spor malzemesi yardımı yaptı.

MİSAFİRLER TÖRENE RENK KATKI

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları için 40 ülkeden gelen 400 sporcu, törene renk kattı. Ellerinde ülkelerin bayraklarıyla gösterileri izleyen öğrenciler, şampiyona öncesi eğlenceli anlar yaşama fırsatı buldu.

Törende Çorum Belediyesi Bando ve Mehteran takımlarının gösterileri de yer alırken, kortej geçişinin ardından tören sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ