Çorum Mercek Haber

“Unutmayalım! Cumhuriyet bizim için en büyük bayramdır”

“Unutmayalım! Cumhuriyet bizim için en büyük bayramdır”

Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Doğan, Cumhuriyet Bayramının her yıl 29 Ekim’de ulusça, kıvançla kutladığımız bir milli gün olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin 96. Kuruluş Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Doğan, “Unutmayalım! Cumhuriyet bizim için en büyük bayramdır” ifadesini kullandı.

SMMMO Başkanı Doğan’ın mesajı şu şekilde:

“Bugün bizim için önemli ve değerli bir gündür. Çünkü bugünde, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet kurulmuş ve insanlar Cumhuriyetle birlikte özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi unsurları kavramıştır. Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Zaten Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir.” Atatürk bu sözüyle, Türk ulusuna yakışan yönetimin Cumhuriyet olduğunu belirtmiştir.

Cumhuriyetimizin, 96. Yılını kutladığımız bu günde, unutmamalıyız ki Cumhuriyet; korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlıklarımızdan birisidir. Ülkemizin işgali karşısında tek vücut olan halkımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde tarih ve destanlar yazmıştır. Dünya tarihinde Milli Mücadelesini yürüterek devletini kuran, tek ülke olmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz.

Yurdumuz için en büyük kazanç cumhuriyettir. Çağdaşlığın göstergesi, demokrasi dayanağı ve aynı zamanda en büyük erdemdir. Daima ileri yürümektir. Uğruna verilen canların, dökülen kanların en büyük meyvesidir. Özgürlük konusunda verilen en büyük güvencedir. Cumhuriyet bize bırakılan en büyük mirastır ve onu koruyup, daha da ileri götürüp bizlerin asli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Büyük Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ