Çorum Mercek Haber

“Kapıdan kovsalar bacadan gireceğiz”

“Kapıdan kovsalar bacadan gireceğiz”

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’un havaalanı ve hızlı tren gibi yatırımları almakta çok geç bırakıldığını belirterek, mutlak suretle gelmesi gereken bu yatırımları bir an önce Çorum’a kazandırmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Milletvekili Erol Kavuncu, Havuzbaşı Restoran-Cafe’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek genel ve yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kavuncu, “bir kentin devletten yatırım alabilmesinin yolu o ilin bakan çıkarmasından geçiyor. Ya bakanınız olacak, suyun başında olacaksınız, ya da kapıdan kovsalar bacadan gireceksiniz” ifadesini kullandı.

Seçimlerden sonra 7/24 hiç durmadan yoğun bir tempo ile çalıştıklarını dile getiren Kavuncu, haftanın 4 günü Ankara’da meclis çalışmalarına aktif olarak katıldığını, hafta sonunu da Çorum’da vatandaşların ve şehrin sorunları için çalıştığını belirtti.

Yerel basın temsilcileri ile yaklaşık 20 yıla dayanan tanışıklıkları olduğunu belirten Kavuncu, sivil toplum kuruluşlarında görev yaptığı dönemlerde basın mensuplarıyla birlikte güzel işlere imza attıklarını söyledi. Kavuncu, ‘İthal değil yerli ve milli bir vekil’ olarak Çorumlunun yıllardır dertleriyle dertlendiğini, tasa ve sevinciyle hemhal olduğunu, milletin ta kendisi olan birisi olarak vekillik döneminde yaptıkları ve yapmadıkları ile Gazi Caddesi’nde alnı ak yürüme azim ve kararlılığını taşıdığını kaydetti.

HAVALANI, HIZLI TREN ARTIK OLMAZSA OLMAZ

Kavuncu, devletten Çorum’un hak ettiği hizmetleri mutlaka alacaklarını belirterek, birlik beraberlik içerisinde herkesin dersine iyi çalışması gerektiğini söyledi.

Çorum’un beklentilerinin ekonomik olduğuna işaret ederek ekonomide de sanayileşme, tarım ve turizm olmak üzere 3 başlıkta yapılan, yapılamayan ve yapılması gerekenleri anlatan Kavuncu, “Çorum’un talebi ekonomik. Milli gelir, devlet imkânlarından ortak ve adil yararlanmayı istiyoruz. Çorum hak ettiği yatırım ve hizmetleri alırsa bölgesinin yıldızı olur. Çorum sanayide rüştünü ispat etti. Sanayiye destek verilmesi gerekiyor. Sulu tarıma destek verilerek nitelikli tarımın yaygınlaştırılması lazım. Turizm potansiyeli açısından Türkiye genelinde Çorum ilk 10’a girer” ifadelerini kullandı.

Dün ihtiyaç olmayan şeylerin bugün hayatın vazgeçilmezi olabildiğine dikkat çeken Milletvekili Kavuncu, havaalanı konusunda da 15-20 yıl içinde Türkiye’de havaalanı olmayan il kalmayacağını, ancak Çorum’un üniversitede olduğu gibi havaalanı kurulmasında geç kalmaması gerektiğini kaydetti.

GEÇ KALDIK…

Çorum’un birinci önceliğinin havaalanı olduğunu ve bu konuda birlik olmaları gerektiğini söyleyen Kavuncu, hızlı trende de geç kalındığını, ancak bu konuda devletin geçmişte yaptığı yanlış politikaların etkisinin büyük olduğunu vurguladı. Kavuncu, “Devlet politikası olarak Ankara’dan kalkan tren Çorum’dan geçip Samsun’a ulaşmalıydı. Biz konforumuz için değil, ekonomik anlamda tren ve havaalanı istedik. 20-30 yıl öncesine kadar Çorum’da işsizlik sorun değildi. Altyapı ihtiyaçlarımız karşılanmadığı için ürettiğimiz ürünü pazarlayamıyoruz. Haksız rekabete uğruyoruz. Hızlı tren yatırım programına alınarak proje ihalesi gerçekleştirildi. Ancak ekonomik dalgalanmalar nedeniyle yavaşladı. Çin ile ortak yapım konusunda görüşmeler olduğu söyleniyor. Hızlı trenin takipçisiyiz” açıklamasında bulundu.

Siyasi ikbal anlamında asla yarını düşünmediğini açıklayan Milletvekili Kavuncu, bugün bu saat itibariyle 3-4 yılda Çorum’a neler yapılabileceğinin planlarını yaptığını ifade etti. Önümüzdeki dönemde Çorum olarak üniversitenin Güney Kampüsü konusunda da çalışmalar yapacaklarını belirten Kavuncu, “Kuzey Kampüsü’nü tamamlayıp Güney Kampüs’te sağlık üniversitesinin ihtiyacı olan Tıp Fakültesi Morfoloji binası, Diş Hekimliği Fakültesi binası, sağlık bilimleri fakültesi binası, Ortodenti Diş Hastanesi binalarının başlanması için ne gerekiyorsa yapacaklarının kaydetti.

“ÇORUM’UN HAK ETTİKLERİNİ ALACAĞIZ”

Çorum’un ilçe karayolu ağı ile ilgili de çalışmalarını hızlandırarak sürdürdüklerini vurgulayan Kavuncu, yatırım ve hizmet çekilmesinin püf noktasını da, “Ya bakanınız olacak, ya da kapıdan kovulsanız bacadan gireceksiniz. Usul vusul için gereklidir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüklerini ve çok ciddi kazanımlar elde edildiğini ifade eden Kavuncu, Çorum’un yeni bir stada kavuştuğunu, eski stada devletin gereken her şeyi yapacağını belirterek, “Eski stadın yerine beklentimiz olan Çorum’un faydasına olacak Kongre ve kültür merkezi dahil yatırımlar yapılacak. Yeni stada belediyenin harcadığı parayı da geri alacağız” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un önümüzdeki günlerde üst düzey bürokratlarla birlikte Çorum’a geleceğini açıklayan Milletvekili Kavuncu,  “Vallahi 7/24 çalışıyoruz. Allah beden ve ruh sağlığı versin, hep birlikte çalışalım. Çorum’da valisinden rektörüne, belediye başkanından milletvekiline ve teşkilatlara kadar herkes dersine iyi çalışacak. Çorum’un hak ettiklerini alacağız” şeklinde konuştu.

ERZEN DOSYA SUNDU

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ise yerel basının sorunlarını dosya halinde Milletvekili Kavuncu’ya sunarak, taleplerin yerine getirilmesi noktasında takipçi olmasını istedi. Kavuncu ise gazetecilerin sorun ve talepleriyle ilgileneceğini kaydetti.

GAZETECİYE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Kavuncu, toplantının sonunda; doğum günü olan gazeteci Ahmet Temelci’ye sürpriz yaparak pasta kesti. Kavuncu, Temelci’nin doğum gününü kutlayarak mutlu yıllar diledi.

Gazeteciler daha sonra Kavuncu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ