Çorum Mercek Haber

Artık Çorum’un da binicilik tesisi var

Artık Çorum’un da binicilik tesisi var

Çorum’un ilk binicilik tesisi olan ve işletmeciliğini Burhan Demigan’ın yaptığı Atahan Atlı Sporlar Kompleksi”nin açılışı törenle yapıldı.

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Binicilik Tesisi, ilimizde atlı sporların geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak.

İşletmeciliğini Atahan Atlı Spor’un üstlendiği tesisin açılışına Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Eski Milletvekili Adnan Türkoğlu, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış, Belediye Mehter Takımının gösterisi ile başladı.

Tesisleri gezen Vali Mustafa Çiftçi, Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, daha sonra da at bindiler.

Açılış töreni sırasında ayrıca ata sporumuz cirit oynandı.

“HEM SPOR, HEM SAĞLIK, HEM EĞLENCE MERKEZİ AÇIYORUZ”

Törende konuşan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, atların Türk tarihindeki yeri ve önemine değinerek, “Bu tesisi medeniyetimizin bir unsuru olarak kabul ediyoruz. Çorum barışın kardeşliğin şehri olduğu gibi sporun da şehri olacak. Sadece spor merkezi değil, aynı zamanda sağlık merkezi de olacak. Hem spor, hem sağlık, hem eğlence merkezi açıyoruz. Yani üçü bir arada olacak. Vatandaşlarımız için hayırlı olsun. Bununla birlikte 40 ülkeden 400 sporcu satranç turnuvası için Çorum’a gelecek. Çorum’da buluşacaklar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na renk katacaklar” dedi.

“ATLARIN TÜRKLER İÇİN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR”

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise, “Bütün canlılar saygıya değerdir ama atların kadim tarihimizde Türkler için önemli bir yeri vardır. Çorumlu hemşehrilerimiz buradan istifade edecekler. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

“ATI KONTROL EDEBİLEN ÖZGÜVENİNİ ARTIRIR”

Açılış konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ise, “Kim bu şehir için taş, taş üstüne koyduysa Allah razı olsun. Binicilik sporu önemli bir spordur. At insandan güçlü bir hayvandır ve atı kontrol edebilen kendi özgüvenini de artırır. At, stresi azaltır ve mutlu olmayı öğretir. Güven açısından sadık bir hayvandır. Ata binen insanlar hem kendine hem başkasına güvenir” açıklamalarında bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ