Çorum Mercek Haber

Emine Ercan, mezarı başında anıldı

Emine Ercan, mezarı başında anıldı

10 Ekim 2015 tarihinde terör örgütü IŞİD’in Ankara Tren Garı önündeki canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren Emek Partisi üyesi Emine Ercan, Çorum merkeze bağlı Büyükdivan köyündeki mezarı başında anıldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından 10 Ekim 2015 Pazar günü Ankara’da düzenlenen “Emek-Demokrasi ve Barış” mitingi, daha başlamadan IŞİD mensubu iki teröristin kendilerini patlatması ile kana bulanmıştı. 103 yurttaşın yaşamını yitirdiği, 500’ü aşkın yurttaşın ise yaralandığı saldırının ardından dört yıl geçti.

Çorum’da Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 10 Ekim saldırısında yaşamını yitiren Emine Ercan için bir anma programı düzenlendi.

Büyükdivan Köyü’ndeki mezarı başında yapılan anma programına, siyasi partilerden, sendikalardan ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinden yönetici ve üyeler katıldı.

Yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Çorum Emek ve Demokrasi Platformu adına bir konuşma yapan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Hıdır Aygün, Ankara’ya 10 Ekim 2015’de KESK, TTB, TMMOB ve DİSK’in çağrısı ile gittiklerini, barışı ve kardeşliği savundukları için hunharca bir katliam sonucu 103 insanı kaybettiklerini belirtti.

Aygün, konuşmasının devamında IŞİD’in bu vahşi katliamında o dönemki hükümet ve devlet yetkililerinin ihmali olduğunu, çünkü katliam sonrası dönemin başbakanının ‘Ankara’daki patlamadan sonra oylarımız arttı’ dediğini, aynı yetkilinin 7 Haziran 2015 ile 1 Kasım 2015 tarihleri arasında yaşananlarla ilgili ‘Konuşursam kimse insan içine çıkamaz’ dediğini belirterek, “Katiller bulunana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. 10 Ekim’i asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Katliamda yaşamını yitiren Emine Ercan’ın eşi Cuma Ercan da yaptığı konuşmada katliam anında ihmalleri ve dava süreci hakkında bilgi verdi. Ercan, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Anmadan sonra köyde yemek yenilerek buluşma sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ