Çorum Mercek Haber

“Barış Güvercinleri” anılıyor

“Barış Güvercinleri” anılıyor

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar Meydanındaki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 103 barış güvercini, katliamın 4. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, katliamın yıldönümünde bazı anma etkinlikleri düzenleyecek.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Gül, Ankara Gar Meydanı’ndaki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 103 barış güvercinin anılacağını bildirdi.

Gül, “Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının üzerinden dört yıl geçti. 10 Ekim 2015 yılında KESK, DİSK, TMMOB, TTB’nin çağrısıyla emek ve demokrasi güçlerinin de katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” ne yönelik Ankara Gar Meydanındaki bombalı saldırıda 103 barış güvercini katledilmişti. Katliamın dördüncü yılında Çorum Emek ve Demokrasi Platformu olarak anma etkinlikleri gerçekleştireceğiz” dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Gül, anma etkinlikleri hakkında şunları bildirdi:

“Bu kapsamda 10 Ekim Perşembe günü saat 17.30’da Çorum Park’ta (Eğitim Sen karşısı) katliamı unutturmamak ve gerçek sorumluların açığa çıkarılıp yargılanmasını sağlamak için adalet talebimizle ilgili basın açıklaması yapacağız. 12 Ekim Cumartesi günü; saat 11.00’de Özdoğanlar önünden araçlarla Büyük Divan Köyüne hareket ederek saat 12.00’de katliamda yitirdiğimiz Emine Ercan’ı mezarı başında anacağız, karanfiller bırakacağız. 13 Ekim Pazar günü saat 12.00’de Emine Ercan anısına yemek verilecek. İlimizde başka bir etkinlik için bulunacak olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’ın da yemeğe katılımı olacak. Katliamın 4 yılında adalet arayışımız, barış karanfillerimizin bıraktığı eşitlik, özgürlük ve barış mücadelemiz devam edecektir. Emek, barış, demokrasi ve adaletten yana tüm halkımızı anma etkinliklerine bekleriz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ