Çorum Mercek Haber

“Yeyin, aksırıncaya tıksırıncaya kadar yeyin…”

“Yeyin, aksırıncaya tıksırıncaya kadar yeyin…”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, belediyenin maddi açıdan batma noktasına geldiğini, buna rağmen yönetimin savurganlık yapmaya devam ettiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Tuncay Yılmaz, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve tüm birim müdürlerinin Amasya’da 3 günlük kaplıca programına katıldığını ima ederek, “Belediye batıyor. Adamlar hala zevk safa içerisinde” ifadesini kullandı.

Yılmaz, açıklamasında şöyle dedi:

“Ekrem İmamoğlu kendi cebinden ailesi ile tatile gider, ortalık karışır. Ama Halil İbrahim Aşgın tüm müdürleri ile Amasya Fimar’a Cuma – Cumartesi – Pazar üç gün borç batağındaki belediyenin kasasından kaplıcaya gidince hizmet aşkı olur. Yok böyle bir dünya arkadaş. Müdürlerinle Çorum’un suyumu çıktı da toplantıyı burada yapmıyorsunuz. 148 milyon DSİ’den, 500 milyonun üzerine yeni borç çıkmış. Belediye batıyor. Adamlar hala zevk safa içerisinde. Yedi ayda mor taksi ve bahçe çapalamak dışında ne yaptınız yoruldunuz da kaplıcayı hak ettiniz. Tebrikler başkan… Yeyin, aksırıncaya tıksırıncaya kadar yeyin…”

“HARCAMALAR BELEDİYE KASASINDAN YAPILMADI”

Tuncay Yılmaz’ın paylaşımı üzerine Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da iddialara cevap verdi.

Söz konusu harcamanın belediye kasasından yapılmadığını kaydeden Aşgın, “Yapılmakta olan onca altyapı, asfalt, çevre, sosyal, kültürel ve sportif hizmeti görmemek ve karartmaya çalışmak bir belediye meclis üyesine yakışmamaktadır” dedi.

Aşgın’ın sosyal medya hesabında yer alan açıklaması şöyle:

“YA SABIR..

… Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir (Bakara Süresi 153).

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 1-3 Kasım 2019 tarihlerinde Amasya’da gerçekleştirilen “Yönetici Becerilerini Geliştirme ve Motivasyon Eğitimi” konulu seminere Çorum Belediyesi yönetim olarak katılmış ve başarılı bir programı gerçekleşmiştir. Program Türkiye Belediyeler Birliği uhdesinde olup Belediyemiz tarafından herhangi bir ödeme yapılmamıştır.

CHP Belediye Meclis Üyesi Tuncay Yılmaz tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım tamamen gerçek dışı olup şahsın art niyetini yansıtmaktadır. Yapılmakta olan onca altyapı, asfalt, çevre, sosyal, kültürel ve sportif hizmeti görmemek ve karartmaya çalışmak bir belediye meclis üyesine yakışmamaktadır.

Yılmaz vb. milletin hayrına hiçbir gayesi olmayan kişi ve kurumları üzmek pahasına da olsa Çorum Belediyesi, hemşehrilerimize en iyi hizmeti vermek için donanımını ve motivasyonunu artırarak başarılı hizmetlerine devam edecektir.

Malum şahsın aşağıda paylaştığım gece yarısında ve hangi kafayla olduğunu bilmediğim paylaşımını sabah yayından çekmesi yeterli değildir. Tüm kamuoyunu bilerek ve isteyerek yanılttığı için kendisini özür dilemeye, bir daha da, malum kirli çevrelerle olan irtibatını derhal sonlandırarak Çorum için yapılacaklar üzerinden erdemli siyaset yapmaya davet ediyorum.

Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızın veciz ifadesiyle “siyasetin tek limanı ahlaktır”. Siyasetteki yegane gayemiz ise halkın duası ve HAKK’ın rızasıdır. Bu da böyle biline…

Şahsa değil kamuoyuna saygımdan dolayı bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduğumu ifade eder, hemşehrilerime hayırlı hafta sonları dilerim…”

“DEVLETİN İMKANLARI İLE HAMAM KEYFİNE GİDİYORSUNUZ AHLAKTAN DEM VURUYORSUNUZ”

Tuncay Yılmaz ise Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın verdiği cevap üzerine ikinci bir açıklama yaparak, “Bizim için devlet kasasından harcanan her kuruş vatandaşın parasıdır. Din, ahlak adı altında savurduğunuz devletin, milletin parasına bir de kılıf uydurmaya çalışıyorsunuz” ifadesini kullandı.

Yılmaz, devletin ve milletin parasını çarçur edenlerden kuruşuna kadar hesap soracaklarının altını çizerek, “Devletin imkanları ile hamam keyfine gidiyorsunuz ahlaktan dem vuruyorsunuz” dedi.

Yılmaz’ın ikinci açıklaması şu şekilde:

“Tuncay Yılmaz’ın bugüne kadar yazdığı hiçbir iddia asılsız mesnetsiz değildir. Türkiye Belediyeler Birliği Yunanistan’a mı bağlı, hoyratça devlet imkanlarını savurarak iş yapıyorsunuz. Sonra da buna kılıf arıyorsunuz. Milletin tepesine saçma sapan vergilerle borç yükünü yıkmaya çalışan iktidarın neden bu hale geldiğinin ispatıdır bu organizasyonlar. Bu kadar dürüstseniz kendi imkanlarınızla gittiğiniz hamam sefasının reklamını yapın. Bizim için devlet kasasından harcanan her kuruş vatandaşın parasıdır. Din, ahlak adı altında savurduğunuz devletin, milletin parasına bir de kılıf uydurmaya çalışıyorsunuz. Yolsuzluklar üzerine kurulu iktidarınızın ve tüm yolsuzluklara sahip çıkan Sayın başkanın şahsıma ve partime ahlak dersi vereme hakkı yoktur. 2009 yılından beri batağa sürüklenen Çorum Belediyesinin bir kuruşunun hesabını soramayan, borçlarının ne olduğunu açıklamayan bir başkan ahlak dersi veremez. Bugüne kadar yaptığı asfalt, kaldırım çalışmalarını belediye icraatı sanan ve yedi aydır ortaya koydukları başarısız belediyecilik anlayışını kamufle etmeye çalışan sayın Aşgın’ın kafası keşke bizim kadar güzel olabilse. Geldiğiniz günden beri ısrarla bulunduğumuz taleplere cevap verirsiniz. Devletin imkanları ile hamam keyfine gidiyorsunuz ahlaktan dem vuruyorsunuz. Biz devletin milletin parasını çarçur eden herkese hesabını sormaya devam edeceğiz. Bizim kadar aklınız başınızda olsa geçmişin kirli hesabını verecek cesareti gösterirdiniz. Harcanan paralar milletin paraları. Kesinlikle özür dilemeyeceğim. Haklı muhalefet ve dürüst siyaset anlayışımı sonuna kadar devam ettireceğim. Ayrıca bu belediyeler birliği sadece Akp’li belediyelerin mi birliği?”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ