Çorum Mercek Haber

Belediye Meclisi’nden “zam” kararı çıktı

Belediye Meclisi’nden “zam” kararı çıktı

Çorum Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısından toplu taşıma ücretlerine zam kararı çıktı. Otobüs ücretlerine yüzde 15-16 civarında zam yapıldı.

Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın başkanlığında toplanarak gündeme alınan maddeleri görüştü.

KELEŞ YİNE MAZERET BİLDİRDİ

Sosyal medya hesabından yaptığı hareket ve küfür dolu paylaşımla toplumun nefretini toplayan, çirkin paylaşımı ile ülke genelinde yankı uyandıran ve tepki çeken AK Parti Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş, tıpkı geçen ayki toplantıda olduğu gibi Ekim dönemi toplantısına da katılmadı. Keleş, şehir dışında olduğu gerekçesiyle mazeret dilekçesi gönderdi. Mazeret dilekçesinin oylanması sırasında CHP ve MHP red oyu kullandı, AK Partili Meclis Üyelerinin “Evet” oyları ile mazeret kabul edildi.

Yoklama sırasında ise Reşit Keleş’in ismi okunduğunda CHP’li üyeler sıralara vurarak protesto gösterisi yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Fırat’ın doğusuna yapılması planlanan Barış Pınarı Harekatını desteklediklerini ve operasyonun arkasında olduklarını bildirerek, Türk askerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başarılar diledi.

Toplantı öncesi gündem dışı konuşmalar yapıldı. Bu bölümde; MHP Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, CHP Belediye Meclis Üyeleri; Didem Tokgöz Semiz, Meserret Gariboğlu ve Erkan Özbal bazı konularda görüş ve eleştirilerini aktardı.

Gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında ise; CHP’li üyelerden Tuncay Yılmaz, Ahmet Özdel, M. Rüştü Çağlar, Uğur Soyocak ile AK Partili Üye ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat parti adına görüşlerini açıkladı.

Ağırlıklı olarak imar plan değişikliği, gayrimenkul satış, trampa ve takası, gayrimenkul devri gibi maddelerin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda toplu taşıma yönetmeliğinde revize yapılması ele alınarak Muhtarlık İşleri Müdürlüğü yönetmeliği oylandı.

Çorum BELTAŞ Enerji Üretim Spor ve İnşaat Hizmetleri A.Ş.’ye sermaye artırımının da yapıldığı toplantıda belediyenin 2020 – 2024 yılları strateji planı görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca şehir içi toplu taşıma ücretleri ve toplu taşıma araç değişimi otobüs ruhsatı belge bedeli konusunda Tarife Komisyonundan gelen rapor görüşülerek ücretlere yüzde 15-16 civarında zam yapıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ