Çorum Mercek Haber

Oğuzlar’da Ceviz Festivali coşkusu

Oğuzlar’da Ceviz Festivali coşkusu

Oğuzlar’da 17. Geleneksel Ceviz Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri coşku içinde başladı.
Oğuzlar Ceviz Festivalinin 1. günü etkinlikleri kapsamında; 100. Yıl Atatürk Parkında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, festival ateşi yakıldı.

Açılış etkinliklerine; Milletvekili Oğuzhan Kaya, Oğuzlar Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, AK Parti İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, kurumların idari amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve Oğuzlar halkı katıldı.

Bando eşliğinde kortej yürüyüşünün akabinde festival alanına geçildi.

Festival alanında Milletvekili Oğuzhan Kaya ve Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım açılış konuşmaları yaptı.

Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım; “Anadolu’nun saklı cenneti ceviz diyarı Oğuzlarımızın adıyla özdeşleşen Oğuzlar77 cevizimizin tanıtımı amacıyla gelenekselleşen, ilçemizin kültürel yapısından, ekonomik yapısına, doğal güzelliklerine kadar her alanda potansiyelini yükseltmek amacıyla her geçen yıl bir önceki yıldan daha coşkulu bir şekilde geçen geleneksel ceviz festivalimiz bu yıl her zamankinden daha farklı bir kimlikle karşınızda” dedi.

Yıldırım, “ilçemizin adıyla özdeşleşip dünya çapında marka haline gelmiş, lezzeti ve kalori değerleri ile farkını hissettiren Oğuzlar77 cevizimizin tanıtımından yola çıkarak tarımdan turizme her alanda ilçemizin kabuğunu kırması için; farklılaştırılmış ürün zinciri, bacasız sanayi, turizmde su ve doğa sporları, yamaç paraşütü gibi sportif  etkinliklerle çocuk eğlenceleri ile ilçemizin çocuklarının gönüllerince eğlenebileceği, doğa yürüyüşü ile ilçemizin doğal güzelliklerinin farkına varılacağı, yamaç paraşütü ile gökyüzünde renk cümbüşü yaratacak olan sporcularımız tarafından Oğuzlar semalarından Obruk Barajımızın güzelliklerinin sergileneceği dolu dolu ve keyifli bir festival ile karşınızdayız.
7’den 70’e her kesime hitap eden bir Oğuzlar oluşturmanın gayreti ile hizmet etmenin gayesindeyiz” ifadesini kullandı.

Oğuzlar halkının yoğun ilgi gösterdiği festivalde kadınlar tarafından ceviz ile yapılan yöresel lezzetlerin sunulduğu stantlar festival alanında büyük ilgi gördü.

Çocuk oyunları ve animasyonlar, halk oyunları, bando gösterisi, çocuk tiyatrosu, sihirbaz gösterisi, Aylin Dinçer konseri, Ali Somun konseri eşliğinde Oğuzlar halkı gönüllerince eğlendi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti İl Teşkilatı, STK’lar ve oda temsilcilerinin de yoğun katılım gösterdiği festivalde gelen misafirlere Oğuzlar’ın adıyla özdeşleşen Oğuzlar77 cevizi ve cevizden üretilen yiyecekler ikram edildi.

rbt
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ