Çorum Mercek Haber

Sobacı’dan “çürük bina” açıklaması

Sobacı’dan “çürük bina” açıklaması

Çorum İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, yerel basında “yıkım kararı verilen binada sağlık hizmeti”, “sağlık çalışanlarının bina tedirginliği” başlıklarıyla yayınlanan haberle ilgili açıklama yaptı.

Sobacı, 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile ilgili, Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğünün 31.05.2016 tarih ve 718 karar nolu Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonunda, binanın 112 İstasyonu ve Halk Sağlığı Hizmetleri ihtiyacına uygun olmadığının anlaşılması üzerine yıkım kararının verildiğini söyledi.

Yıkım kararına istinaden Bakanlığının binayı yatırım programına aldığını belirten Sobacı, “Binanın proje ihalesi yapılmış ve inşaat yapım ihalesi yapılmak üzere Bakanlığımıza 25.09.2018 ve 07.05.2019 tarihlerinde resmi yazılar yazılarak ödenek tahsisi istenmiş ve tarafımıza ödenek tahsisi sonrasında inşaata başlanabileceği bildirilmiştir” dedi.

Sobacı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bakanlığımızda mevcut bütçe imkanları dahilinde süreç devam etmektedir. Şu an itibariyle bahsi geçen binanın l . ve 2. katı Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Aile hekimlerine gerekli yazılı tebligatlar yapılmış olup, tahliye süreci devam etmektedir. 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu taşınma prosedürü başlatılmıştır. Yeni yapılacak hizmet binasında 112 istasyonuna ve aile sağlığı merkezine uygun planlama yapılmış olup; bina tamamlandığında yine aynı yerinde hizmet vermeye devam edecektir. Ayrıca ilgili haberde 112 İstasyonunun Pazartesi günleri halk pazarının olması nedeniyle ambulansların giriş ve çıkışlarında sıkıntı yaşandığı belirtilmektedir. Merkez 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun bulunduğu adreste ilimiz Pazartesi pazarının kurulduğu bölgeye yakın bir yerde olması sebebiyle Pazartesi günleri yaşanan sıkıntılar ile ilgili 06.01.2017 tarih ve 36805748 barkod sayılı yazı ile Çorum Belediye Başkanlığından düzenleyici işlemlerin yapılması talep edilmiştir. Çorum Belediye Başkanlığı tarafından 18.01.2017 tarih ve 131-760 sayılı yazısı ile gerekli düzenlemelerin yapıldığına dair Müdürlüğümüze cevap verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ