Çorum Mercek Haber

“Bu millet gazi millettir”

“Bu millet gazi millettir”

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Türk milletinin gazi millet olduğunu vurgulayarak, “Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çiftçi, “Tarihimiz, mübarek vatan topraklarını kanlarıyla sulamış aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlıklarıyla elde edilen nice zaferlerle doludur. Necip milletimiz, tarih boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin izinde devletler kurmuş, topraklar fethetmiş; en zor şartlar altında vatanına, bayrağına ve istiklâline sahip çıkmıştır” ifadesini kullandı.

Vali Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, ay yıldızlı al bayrağımız yurdumuzda gururla dalgalanıyorsa, ezanlarımız günde beş vakit minarelerimizde okunuyorsa, bizler vatanımızda başı dik-alnı açık şekilde yaşayabiliyorsak; bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Bu millet gazi millettir. Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bu mübarek emanete sonuna kadar sahip çıkarak, milletçe aynı yüksek ruh ve şuurla bağımsızlığımızı ve geleceğimizi koruyup, şanlı ecdadımıza layık nesiller olmalı ve güzel ülkemizi en güçlü şekilde yarınlara taşımak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Bu düşüncelerle, bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’e “ Müşir ve Gazi” ünvanı verilişi vesilesiyle kutlanan Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ