Çorum Mercek Haber

“Yerelde ve genelde iktidar olacağız”

“Yerelde ve genelde iktidar olacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyon Milletvekili Burcu Köksal, CHP’nin derman belediyeciliği ile Türk halkının umudu haline geldiğini belirterek, önümüzdeki seçimlerde hem yerelde, hem de genelde iktidar olacaklarını vurguladı.

CHP Çorum Teşkilatında bazı milletvekillerinin de katılımı ile değerlendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

CHP Genel Merkezi tarafından 24 ilin sorunlarını tespit etmek amacıyla Ankara, Afyon ve Antalya milletvekillerinin yer aldığı komisyonun son durağı Çorum oldu. Çorum’dan sorumlu CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum’da partililerle bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Afyon Milletvekili Burcu Köksal, derman belediyeciliği vurgusu yaparak, CHP’nin Türkiye’nin umudu olduğunu, gelecek seçimlerde hem yerel seçimlerde belediyeleri alacaklarını, hem de genel seçimlerde iktidar olacaklarını kaydetti.

Köksal, konuşmasında şunları söyledi:

“DERMAN BELEDİYECİLİĞİ İLE TÜRKİYE’Yİ TANIŞTIRACAĞIZ”

“Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da sıkıntılı geçen bir seçim süreci oldu. Özellikle iktidarın baskısı ve devlet olanaklarını kendine yönelik kullanmasıyla bir anlamda CHP kıt olanaklarla Anadolu’nun diğer illerinde olduğu gibi Çorum’da da zorlu bir seçim geçirdi. Bu seçim sürecinde Çorum Belediyesi’ni almak bütün arkadaşlarımızın en büyük isteğiydi. Ancak bu belediye alınamamış. Alınamadığı halde Çorum’da güzel bir başarı yaşanmış. İlçelerde az oylarla kaybettiğimiz seçimler olmuş.

Gelecekte bizim isteğimiz genel seçimlerde iktidar olmak, yerel seçimlerde de belediyeleri almak. Özellikle Anadolu illerinde. Çünkü şuan CHP, Millet İttifakıyla birlikte hemen hemen büyükşehirlerin tamamını almış durumda. Nüfusun yüzde 50’si CHP’li belediyelerin yönetiminde. Derman belediyeciliği tüm Türkiye’ye gösteren bir model var. Onların başarılı olacağını ve Türkiye’yi Derman Belediyeciliğiyle tanıştıracağına inanıyoruz. Kazandığımız bütün belediyelerde Derman Belediyeciliğinin iyi bir şekilde işler hale gelmesiyle bir rüzgar elde edeceğiz. Bu rüzgarı Çorum gibi Anadolu illerini etkileyeceğine ve önümüzdeki yerel seçimlerde buralarda da belediyelerin kazanılacağına inanıyoruz.

Türkiye’yi etkileyen büyük bir ekonomik kriz var. Bu kriz Çorum’u da etkilemiş durumda. Öğrendiklerimiz gerçekten üzücü. Ekonomide bir gerileme var. Nüfus anlamında gerileyen bir il. Sosyal yaşam anlamında gerileyen bir il. STK temsilcileri de bunları aktardı. Tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomi var burada. Tarım ve hayvancılığın Türkiye genelinde üretimin bitirilmesinden Çorum’da da büyük sıkıntı yaşanıyor. Özellikle büyükbaş hayvan sektörü can çekişiyor. Ette ve sütte yaşanan sıkıntılar, tarımda yaşanan sorunlar, girdi maliyetlerinin yüksekliği burada üreticiyi vurmuş durumda. Bunlar Türkiye genelinde de böyle ama Çorum özelinde de böyle.

Şeker Fabrikası’nın satışı da Çorum’u etkilemiş. Pancar üretiminde büyük oranda bir düşüş var. Biz daha önce Şeker Fabrikası’nın kapanmaması için eylem de yapmıştık. Bu fabrikaların özelleşmemesi ve sonucunda kapanmaması için elimizden gelen mücadeleyi vermiştik ama ne yazık ki satıldı. Bunun neticesinde de yaşanan sorunlar en çok çiftçiyi vurdu. Oradaki ekonomiyi vurdu. Bunların hepsi Çorum ekonomisi için büyük bir külfet, büyük bir zarar. Üreticinin mutlaka elinden tutulması gerektiğini söylüyoruz. İstihdamın yaratılmasını, göçün önlenmesini, ekonominin yeniden canlanması gerektiğine anlatıyoruz.”

“DİKTATÖR, KİRLENMİŞ REJİME, TALAN EKONOMİSİNE KARŞI OMUZ OMUZAYIZ”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise “Bu diktatöryel rejime karşı, bu talan ekonomisine karşı kim varsa yan yana gelmeyi başarmak zorundayız” dedi.

Murat Emir, konuşmasında şu konulara değindi:

“Ucube anayasa değişikliğiyle birlikte Türkiye’de iki yönde ayrışma belirginleşmeye başladı. AKP’nin yıllardır ülkemizi, insanlarımızı sıkıştırmaya çalıştığı inanç ve kimlik siyasetini şiddetle reddediyoruz. Bunu reddedenler, demokrasiden yana olanlar, özgürlükten, huzurdan yana olanlar, hukuk devletinden yana olanlar, Mustafa Kemal’in devrimlerine inanmış olanlarla bu karanlık gidişe son vermek üzere yan yana gidiyoruz. Bizler sadece CHP’liler değil sağımızdaki solumuzdaki muhafazakarlardan, kendini daha milliyetçi tanımlayanlardan, solumuzdakilerden de destek almak, yan yana gelmek durumundayız. Bunu 31 Mart seçimlerinde başardık. Bunu başardığımız zaman ülkemize barışı ve aydınlık geleceği getireceğiz.

Mutlaka örgütsel yapımızı gözden geçirmek zorundayız. Bizler de aynı şekilde kimlik siyasetine saplanmadan, başta partimize katkı verebilecek kimler varsa onlara kapımızı sonuna kadar açmak zorundayız. Bununla birlikte kendi duruşumuzun dışındaki siyasi geleneklerimize de yakın durmak, onlarla etkili, doğru, tutarlı kanallar açmak zorundayız. Bu diktatöryel rejime karşı, bu talan ekonomisine karşı kim varsa yan yana gelmeyi başarmak zorundayız.”

“CHP, HER KESİMİN UMUDU”

Antalya Milletvekili Cavit Arı da, AKP hükümetinin ülkeyi iyi yönetemediğini ileri sürerek, CHP’nin her kesimin umudu haline geldiğini söyledi.

Milletvekili Arı, şöyle konuştu:

“Toplumun her kesimiyle yaptığımız görüşmelerde yaşanan sıkıntıları bugün de aynı şekilde yaşıyoruz. Biraz önce yaptığımız STK toplantısından anladığımız kadarıyla aynı sorunlar artarak devam ediyor. Hepimiz bu toplumda yaşıyoruz ve hepimiz benzer sıkıntıları sıcak bir şekilde yaşıyoruz. Özellikle ekonomik anlamda ülkenin iyi yönetilmediğini açıkça söyleyebilirim. Her geçen gün sıkıntılar daha da artmakta. Yakın tarihe kadar dolar 3,5 TL’den 6 TL’ye kadar, mazot, benzin 3 liradan bugün 7 liraya kadar yükseldi. Yine birçok ürün hızlı bir şekilde iki kat, üç kat artıyor

Çorum’da da biraz daha dikkatli çalışıldığı takdirde kazanılabilecek bir seçim süreci yaşanmış. Burada da güzel bir heyecan yaşanmış. Artık Anadolu insanı CHP’yi umut olarak görüyor. Belediyelerden elde edilen bu başarı bunun yansımasıdır. Şimdi örgütler gereğini yaptı, sıra belediyelerimizde. Belediye başkanlarımız da ülke nüfusunun yarıdan fazlasını yönetiyor. Gösterecekleri başarılı çalışmalarla CHP’nin hizmet anlayışını halkımıza gösterecektir. Hem bizim doğru politikalar hem de belediyelerimizin katkılarıyla önümüzdeki süreçten güzel sonuçlar alınacak. Özellikle cumhurbaşkanlığı olmak üzere en fazla milletvekilini çıkararak iktidar olacağız. Belediyelerde alamadığımız yerleri çok rahat bir şekilde alacağımıza inanıyorum.”

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise CHP’nin Türk halkının umudu haline geldiğini belirterek, “bize oy vermemiş olan insanlarımızın da umuduyuz” dedi.

Köse, Çorum’da yapılan toplantının ve ziyaretlerin önemine değinerek, buradan çıkan sonuçların rapor halinde genel merkeze sunulacağını bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ