Çorum Mercek Haber

CHP, seçim için kolları sıvadı

CHP, seçim için kolları sıvadı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gelecek seçimlerin hazırlıkları şimdiden başladı.

CHP Çorum Teşkilatında bazı milletvekillerinin de katılımı ile değerlendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıyla birlikte Çorum’un hem sosyal, hem de ekonomik sorunları konuşuldu, partinin çalışmaları masaya yatırıldı.

CHP Genel Merkezi tarafından 24 ilin sorunlarını tespit etmek amacıyla Ankara, Afyon ve Antalya milletvekillerinin yer aldığı komisyonun son durağı Çorum oldu. Çorum’dan sorumlu CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum’da partililerle bir araya geldi.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, eski il başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, il ve merkez ilçe yönetimi ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantı öncesi Mecitözü Belediyesi başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluş ziyaretleri düzenlendi. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir toplantı yapıldı.

Parti binasında düzenlenen toplantıda bölgenin genel sosyal ve ekonomik durumu, bölgedeki siyasi iklim ve halkın siyasi eğilimlerinin değiştirilmesi konusun izlenmesi gereken yol haritası, parti politikalarının bölge açısından CHP’yi güçlü ve zayıf kılan unsurları, bölge halkının temel sorunları ve CHP’den beklentileri, bölgede etkin ve güçlük STK’lar ve meslek örgütleriyle iletişime geçilmesi konuları ele alındı.

Çorum’da CHP milletvekili sayısını en az 2’ye çıkartmak ve yerel seçimlerde de belediyeyi kazanmak için çalışacaklarını CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, “Bizim anlayışımız cumhuriyetin kuruluş felsefesidir. Her bireyin de buna sahip olmasını isteriz. Çağdaş uygarlık, bilim, teknoloji, sanat, kültürün zenginleştirilmesi, yurttaşlarımızın zenginleşmesi için mücadele ediyoruz. Bu güzel coğrafyada beraber yaşamanın yollarını bulacağız. İlkelerimizi gerçekleştireceğiz ve geleceğe umutla bakacağız. Toplum öylesine acımasızca ayrıştırılıyor ki biz bu ayrıştırmayı ortadan kaldıracağız. 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Bundan sonraki hedefimiz ilk seçimlerde CHP’nin vekil sayısını minimum ikiye çıkartmak ve 2024’deki yerel seçimleri de kazanmaktır” diye konuştu.

KELEŞ’İN HARAKETİ, KARŞILIKSIZ KALMAMALI

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in sosyal medyadan yaptığı hakaret sonucunda AK Parti’nin hiçbir yaptırım uygulamadığını kaydeden Tüfekçi, “AK Parti Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in sosyal medyadan yaptığı açıklamayla ilgili şuanda AK Parti’den hiçbir sonuç gelmedi. Savcılığa yaptığımız şikayetin karşılığını AK Parti’den bekliyoruz. Kemalistlere, Atatürk severlere yapılan hakaretin sonucu böyle olmamalı. İstifa çağrımızı yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Ankara, Afyon ve Antalya milletvekilleri de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ