Çorum Mercek Haber

Oğuzlar’da ceviz sezonu başladı

Oğuzlar’da ceviz sezonu başladı

Meşhur cevizi ile ünlenen, Türkiye’nin ceviz ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Oğuzlar İlçesinde ceviz hasadına başlandı.

Bu sene ceviz üretimi yüz güldürecek düzeyde.

Oğuzlar77 adıyla marka haline gelen Oğuzlar İlçesinde ceviz hasadında sezon başladı.

Oğuzlar’ın en büyük geçim kaynağı olan cevizcilikle ilgili bilgi veren Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, “Emek yoğun bir üretime sahip olan tanıtım eksikliğinden dolayı dış pazarlara açılma sorunu yaşayan Oğuzlar77 cevizimizi yalnızca Türkiye’de değil Dünya çapında da marka haline getirmeyi planlıyoruz. Üreten, emek veren, emeğini mahsule dönüştüren tüm çiftçilerimizin yanındayız” dedi.

Başkan Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Burada Allah vergisi bir cevizimiz var. Dünyaca ünlü ve kalite değeri, aroması yüksek olan bir cevizimiz. Bugünlerde başlayan bir hasat dönemine giriyoruz. Halkımızın büyük bir çoğunluğu cevizle ilgileniyor. Oğuzlar Türkiye’nin ceviz ihtiyacının % 5-6’sını karşılayarak Türkiye’nin ceviz ambarı olma özelliği taşıyor. 15 Eylül’den itibaren başlayan cevizin indirilmesi, toplanması, yeşil kabuğundan ayrılarak kurutulması aşamalarından oluşan meşakkatli bir üretim süreci Oğuzlarlı çiftçilerimizi bekliyor. İlçemizin en büyük gelir kaynağını oluşturan, tarımda Oğuzlar’ın marka haline gelmesini sağlayan tüm ceviz üreticisi çiftçilerimize emeğinin karşılığını alacağı bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum.

Emek yoğun bir üretime sahip olan tanıtım eksikliğinden dolayı dış pazarlara açılma sorunu yaşayan Oğuzlar77 cevizimizi yalnızca Türkiye’de değil Dünya çapında da marka haline getirmeyi planlıyoruz. Üreten, emek veren, emeğini mahsule dönüştüren tüm çiftçilerimizin yanındayız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ