Çorum Mercek Haber

Mahkumlar, baraj çevresini temizledi

Mahkumlar, baraj çevresini temizledi

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı’nın Türkiye genelinde eş zamanlı başlattığı, “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” tanıtım etkinliği Çorum Barajı etrafında gerçekleştirildi.

Denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlar, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan personelle birlikte Çorum Barajı etrafında çevre temizliği yaptılar.

Mahkumların temizlik faaliyetleri sırasında Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de bölgede incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi’ye Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca da eşik etti.

Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca temizlik faaliyetinin Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü koordinesinde, Çorum Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün katkıları yürütüldüğünü belirtti. Çorum Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nün yaklaşık 5 yıldır, 15 kişilik yükümlü gurubu ile birlikte Çomar Barajının etrafını düzenli olarak temizlediklerini dile getirten Ağca, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturulması ve denetimli serbestlik mahkumlarının boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerini amaçladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da açıklamasında, temizlik faaliyetine katkı bulunduğu için Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Çevre temizliği konunda farkındanlık oluşturulması, çevre duyarlılığı ve bilincinin oluşması için bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu dile getiren Aşgın, piknikçilere de çağrıda bulundu. Aşgın, piknik yapan vatandaşların mesire alanlarını temiz bırakılmalarını istedi.

Vali Mustafa Çiftçi çevre temizliği konusunda mesaj vererek, “Dünya ve çevre bize atalarımızdan miras kalan bir yer değil, evlatlarımızdan, torunlarımızda emanet aldığımız yerdir. Emanete sahip çıkmalıyız. İnancımız gereği de çevremizi temiz tutmalıyız” dedi.

Hafta sonu Çomar Barajı ve diğer mesire alanlarının vatandaşlar tarafından piknik yapmak için kullanıldığını belirten Vali Çiftçi, “Gönül ister ki herkes kendi çöpünü toplasın. Buraya gelen vatandaşlar kendilerinden sonra başkalarının da buradan istifade edeceğini düşünerek temiz bıraksınlar. Buralar ortak alanımız, herkesin buralarda hakkı var” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ