Çorum Mercek Haber

Havaalanı müjdesi Cumhurbaşkanı’ndan bekleniyor

Havaalanı müjdesi Cumhurbaşkanı’ndan bekleniyor

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, havaalanı konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile görüşmelerin olacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’a geldiğinde müjdeyi kendisinin ağzından aldıklarında mutlu olacaklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Havuzlu Park ve Restaurant’ta Çorum’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Ahlatcı, kahvaltı öncesi durum değerlendirmesi yaparak, Çorum için yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ahlatcı, Kurban Bayramı nedeniyle 165 çocuğu giydirdiklerini dile getirdi.

ADLİYE BİNASI YERİNDE KALIYOR

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Adalet Bakanı ile görüşmelerin olduğuna dikkat çeken Ahlatcı, Adliye binasının yerinin değişmeyeceğini ve yerinde kalacağını belirterek, “O bölgenin canlı kalması için talepte bulunduk. Adalet Bakanı da bu konuda bize hak verdi ve Adliye binasının yanında yapılacak ek bina ile mevcut adliye binamızın 50 yıl daha hizmet vermesini sağlayacağız. Önümüzdeki günlerde heyet inceleme yapacak” dedi.

3 BİN KİŞİLİK ACEMİ BİRLİĞİ

Acemi Birliği konusuna da değinen Ahlatcı, Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar ile görüşmek için randevu aldıklarını fakat kendisinin S400 ve güvenli bölge konusunda çalışmaları olduğu için görüşmenin haftaya yada bayramdan sonra yapmayı düşündüklerini söyledi. Daha önceden Çorum’a acemi birliğinin kurulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını aldıklarını dile getiren Ahlatcı, “Milli Savunma Bakanımız Hulisi Akar’ı ziyaretimizde; valimiz önderliğinde belediye başkanımız ve vekillerimiz ile acemi ve bedelli hususunda olayı netleştirerek hükümet programına dahil edilmesini isteyeceğiz. Acemi birliğine son derece önem veriyoruz. 3 bin kişilik acemi birliği düşünülüyor. İl ekonomimize katkıları son derece büyük olacak. Yapacağımız görüşme ile acemi birliğinin son şeklini vereceğiz” ifadesini kullandı.

HAVAALANI MÜJDESİ

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum’un beklentileri arasında yer alan havaalanı hususuna da değinerek, Eylül veya Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’a gelmesini beklediklerini ve Çorum’la ilgili ihtiyaçları kendisine ileteceklerini söyledi. Havaalanı konusunda etüt çalışmalarının başlatılması için görüşmelerin olacağını ifade eden Ahlatcı, “İnşallah Cumhurbaşkanımız Çorum’a gelene kadar bu çalışmalar belli bir noktaya gelecek. Havaalanı talebimizi ileteceğiz. Kendisinin ağzından havaalanı müjdesini aldığımızda çok mutlu olacağız. Bu konuya büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Ahlatcı, “Hızlı tren ve yük treni çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar durdurulmadı. Şuan hızlı treni cepte görüyoruz. Çorum seneler sonra hak ettiği hızlı trene kavuşacaktır” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ