Çorum Mercek Haber

KESK, emekçiler için alanlarda

KESK, emekçiler için alanlarda

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesi alanlara çıktı.

Artvin’den yola çıkan yürüyüş ekibi, Çorum’da KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri, üyeleri, emek ve demokrasi güçlerinin yönetici ve üyeleri tarafından karşılandı.

‘Güvenceli iş, güvenli gelecek, insanca yaşayacak bir ücret ve grevli toplu sözleşme hakkımız için yürüyoruz’ şiarıyla Artvin Posta Dağıtım Merkez’inde kamu emekçileriyle işyerinden başlayan yürüyüş, sırasıyla Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya ve Çorum illerinden geçerek Ankara’ya ulaşacak.

Artvin’den yola çıkan yürüyüş ekibi, Çorum’da KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri, üyeleri, emek ve demokrasi güçlerinin yönetici ve üyeleri tarafından karşılandı.

Çorum’a ulaşan yürüyüş ekibi, daha sonra PTT önünde kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Kitlesel basın açıklamasına; KESK MYK Üyesi, Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol, KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, SES Şube Başkanı Turgut Türkoğlu, EMEK Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen ve HDP İl Eş Başkanı Ümit Küçükbayatlı ile KESK’e bağlı sendikaların üyeleri katıldı.

PTT önünde gerçekleştirilen eylem; Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ve KESK Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet’in konuşmaları ile başladı. Daha sonra söz alan KESK MYK Üyesi, Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol, KESK olarak 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emeklisinin sesi olduklarını belirterek; “Aylardır işyerlerinde toplantılar yaparak taleplerimizi oluşturduk. TİS görüşmeleri sürecinde taleplerimizin peşinde olacağımızı, kamu emekçileriyle birlikte, ayrıştıran değil birleştiren bir tarz ile haklarımızı sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

“TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ”

KESK MYK Üyesi, Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol, konuşmasını özetle şöyle sürdürdü:

“1 Ağustos Perşembe günü Ankara’da başlayacak Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi, 29 Temmuz Pazartesi günü Edirne, Artvin, Muğla ve Van illerinden yola çıkan yürüyüş kollarımız işyeri işyeri örerek oluşturduğumuz TİS taleplerimizi gündemleştirerek her geçtiği ilde kamu emekçileri ile buluşturmuştur.

1 Ağustos Perşembe günü Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde ve eş zamanlı olarak yerellerde TİS taleplerimizi bütün kamuoyu ile bir kez daha paylaşacağız.

Uzunca bir süredir olduğu gibi TİS sürecinde de yandaş konfederasyonlarla sürekli diyalog içerisinde olan eylem-etkinliklerine kolaylık sağlayarak destek olan yetkililer, konfederasyonumuza karşı ayrımcı tutumunu eylem-etkinliklerimizi hukuksuz bir şekilde engelleyerek sürdürmüştür.

Konfederasyonumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sendikal ayrımcılığa, örgütlenme özgürlüğü önündeki engellere karşı mücadele etmeye devam edecektir.

1 Ağustos Perşembe günü kurulacak TİS masasında ve alanlarda Konfederasyon olarak iş kollarımızın işyerlerinden gelen bütün kamu emekçilerinin taleplerini dillendirecek ve taleplerin takipçisi olamaya devam edeceğiz.

Bu duyarlılığın hükümet yetkilileri tarafından da sendikal örgütlülüğün ve demokrasinin gereği olarak görülmesi gerekmektedir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ