Çorum Mercek Haber

Çorum, kendine yakışanı yaptı

Çorum, kendine yakışanı yaptı

Çorum, demokrasi şehitlerine bir kez daha sahip çıktı.

Çorumlular, 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde meydana çıkarak şehitlerini andı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı, Hürriyet Meydanı’nda binlerce Çorumlunun katılımı ile gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk milletinin elde ettiği zaferin yıldönümünde vatandaşlar ay yıldızlı bayraklarla sokağa çıktı.

Programa; Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, siyasiler ve binlerce vatandaş katıldı.

Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği, ülkemizin huzur ve sükuneti için duaların yapıldığı program sırasında 15 Temmuz darbe girişimine engel olmak için şehit düşen 251 kişi saygıyla anıldı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilere de şifa dileyen katılımcılar, ülkemizin aydınlık geleceği için hep birlikte “amin” dedi.

Programda Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da bir konuşma yaparak hem şehitlerimizi andı, hem de demokrasiye sahip çıkarak alanları dolduran Çorumlulara teşekkür etti.

Demokrasi zaferinin kutlandığı, şehitlerimizin anıldığı program sırasında ünlü sanatçı Esat Kabaklı da kahramanlık türküleri seslendirdi.

7’den 70’e herkesin kahramanlık türkülerine eşlik ettiği gözlendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ