Çorum Mercek Haber

Ülkücülerden Alevilere anlamlı ziyaret

Ülkücülerden Alevilere anlamlı ziyaret

Ülkü Ocakları yöneticileri, Çorum’da bir ilke imza atarak Alevi derneklerini ziyaret etti.

Çorum Ülkü Ocakları’nın yeni Başkanı Orhan Tosik, yönetimiyle birlikte Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile Alevi Kültür Merkezi Derneğini ziyaret etti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı heyeti, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Dede Nurettin Aksoy ve diğer vakıf yöneticileri ile bir süre sohbet ederek çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aldılar, karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Orhan Tosik, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; Çorum Ülkü Ocakları olarak büyük Türk milletinin fertlerini mezhep ve meşreplerine göre ayırmadıklarını, milletin her ferdinin kendileri için değerli ve vazgeçilmez olduğunu göstermek adına ilk ziyaretlerini Alevi Kültür Merkezi Derneğine yaptıklarını beyan etti.

“YAN YANA, CAN CANAYIZ”

Tosik, “Milletimizin fertleri arasında hiçbir ayrıma fırsat vermez, müsaade etmeyiz. Alevi, sünni bütün vatandaşlarımıza eşit mesafe olup, yan yana can canayız. Bizler bir ağacın dalları, bir vücudun uzuvlarıyız. Bizleri ayırmaya, ayrıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir. Merhum destan şairimiz Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun dediği gibi:

Dedemiz bir torunlarız

Dün, bugün ve yarınlarız

Yüceleriz derinleriz

Yunus Emre, Hacı Bektaş

Alevi Sünni Kızılbaş…” şeklinde konuşarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Nurettin Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ülkü Ocakları heyetine teşekkür etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ