Çorum Mercek Haber

Çocuk Üniversitesi, geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor

Çocuk Üniversitesi, geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor

Hitit Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “HİTÜ Çocuk Üniversitesi 2019” etkinliklerini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinliklerde öğrencilerin heyecanını paylaşan Rektör Öztürk, Çocuk Üniversitesinin başlıca amacının çocukların araştırma yapma kültürüne katkı sağlamak olduğunu belirterek, çocuklarla bilim, sanat ve spora dair 18 farklı etkinliğin üniversite birimlerinde ve laboratuarlarında gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Rektör Öztürk, HİTÜ Çocuk Üniversitesi etkinliklerinin üniversiteyi toplumla daha yakın hale getiren bir program olduğunu da sözlerine ekledi.

Öztürk, “HİTÜ Çocuk Üniversitesiyle erken yaşlarda üniversite ortamı ile tanışma imkanı buldunuz. Sizleri üniversite ortamı ile tanıştırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Burada eğlenceli ve bir o kadar da verimli zaman geçirdiğinizi düşünüyorum. Etkinliklerden edindiğiniz bilgilerin üniversiteye bakışınızı ve tercihlerinizi olumlu yönde etkileyeceğine inanıyorum. Hepinizi çok seviyorum. Başarı her zaman sizin olsun” ifadelerini kullandı.

Rektör Öztürk, ziyaret sonunda öğrencilerle pasta keserek hatıra fotoğrafı çektirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ