Çorum Mercek Haber

Büyük acının 39. yılı

Büyük acının 39. yılı

1980 yılında yaşanan Çorum Olaylarında hayatını kaybedenler unutulmadı. Olayların 39. yıldönümü çeşitli etkinliklerle yad edildi.

29 Mayıs-4 Temmuz 1980 Çorum Olayları, 39. yılında düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile anıldı.

Saat 11.00 de Hacı Bektaş Veli Vakfında toplanan yürüyüş korteji, “unutmadık unutmayacağız” pankartı eşliğinde Bahabey ve Gazi Caddesi üzerinden Saat Kulesine kadar devam etti.

Çorum’da, meydana gelen olayların 39’uncu yılında, yaşamını yitiren 57 kişi düzenlenen etkinlikle anıldı.

1980 yılında meydana gelen 57 kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı olaylar için anma etkinliği düzenlendi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı etkinliğe, yaklaşık bin kişi katıldı. Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Çorum Şubesi önünden başlayan yürüyüşte kalabalık, “Çorum’u unutma, unutturma” sloganları attı.

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi, Çorum Alevi Kültür Merkezi ve Türkiye ile Avrupa’daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle düzenlenen anma etkinliğinde bir konuşma yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Çorum Olayları’nı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayarak, asıl sorumlular açığa çıkarılana kadar bu davanın peşini bırakmayacaklarının altını çizdi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat da, birlik ve beraberliğin önemine değindiği konuşmasında, “Her şeyin güzel olabilmesi için Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle bir arada eşit koşullarda yaşamak isteyen herkesle biz bu mücadeleyi vereceğiz. Bu toprakları asla şeriatçılara ve faşistlere teslim etmeyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından anma etkinliği sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ