Çorum Mercek Haber

Magandalar, vandallar iş başında

Magandalar, vandallar iş başında

Son günlerde Osmancık’ta magandaların, vandalların, talancıların iş başında olduğu görülüyor. Osmancık’ta yaşanan bazı durumlar, ilçe halkını rahatsız etti.

Osmancık Devlet Hastanesi yanında bulunan bir parkta, şehit isminin yer aldığı tabela, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce parçalandı.

Öte yandan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’na araç girmemesi için dikilmiş yatar kalkar dubalar, yerinden söküldü.

Osmancıklı şehit Uzman Çavuş Soner Özdemir´in adının verildiği parkın tabelası, kendini bilmez bir maganda tarafından kırıldı.

Şehidin isminin yer aldığı tabelanın kırılması, kamu malına zarar verilmesi ve şehitlere yapılan saygısızlık, Osmancıklı vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar, “Bu kadarını da beklemezdik. Şehit isminin yer aldığı tabeladan ne istiyorlar doğrusu anlam veremedik. Olayı yapan kişi veya kişileri şiddetle kınıyor ve Allah’a havale ediyoruz. Lütfen biraz duyarlı olalım. Bu memleket hepimizin. Şehitlerimiz bizim için, ülkemiz için kan döktü. Bu olayı gerçekleştirenler kamu malına zarar vermekten ziyade şehitlerimize saygısızlık yapmıştır. Bunu yapan kişi veya kişilerin en kısa zamanda yakalanarak hak ettikleri cezanın verileceğine inanıyoruz” dediler.

BU KADARI DA FAZLA ARTIK…

Ayrıca Osmancık’ta Kızılırmak Sahilinde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’na araç girmemesi için dikilmiş yatar kalkar dubalar, yerinden söküldü.

Kızılırmak Mahallesi Kızılırmak sahilindeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’na araç girişini engellemek için yapılan dubalar, kendini bilmez şehir vandalları tarafından yerinden söküldü.

Osmancık’ın en büyük problemlerinden biri olan uygunsuz araç parkı için alınan önlemler bazı kişiler tarafından ihlal ediliyor. Araçların park etmemesi gereken yollarda kaldırımlar genişletilirken, yürüyüş, sahil yolu ve bisiklet yolunun önüne yatar kalkar dubalar yapıldı. Fakat bu dubalar ve yere çizilen “park etmek yasaktır” işaret ve levhaları da araçların park yasağı olan bu yerlere park edilmesine engel olmuyor.

Osmancık’ın hemen hemen her sokağında trafik kurallarına aykırı bir şekilde park edilmiş araçla karşılaşmak mümkünken, Kızılırmak Mahallesi Kızılırmak sahildeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nın araç girmemesi için dikilmiş yatar kalkar dubalar, şehir vandalları tarafından yerlerinden çıkarıldı. Osmancık Belediyesi tarafından Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda yürüyüş yolu ve kaldırımlar yenilenirken, bilinçsiz kişilerin araçlarını içeriye girip park etmemesi için yatar kalkar dubalarla önlem alınmıştı. Fakat aradan henüz birkaç gün geçmeden bu dubalar söküldü. Bu dubaların araç park etmek için bilinçsiz kişilerin bilerek yerinden söküldüğü tahmin ediliyor.

Dubaların yerinden çıkarılarak söküldüğünü gören bazı vatandaşlar, şehrin ortasında yapılan vandallığa tepki gösterdi. İlçede konulan her taşın hizmet anlamına geldiğini ve her bir hizmette ise her vatandaşın parası olduğunu belirten vatandaşlar, sökülen bu dubaların devletin malına zarar vermek anlamına geldiğini kaydettiler.

Vatandaşlar, “Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda araç park edilmemesi herkesin beğendiği ve hemfikir olduğu bir uygulama. Yetkili kurumlar, araçların park yasağı olan yollara park etmemesi için dubalar koydu, yere işaretleme yaptı. Yolda yer bulmayan araçlar bu bisiklet yaya yolu ve kaldırımların önüne park edilmeye başlandı. Bu sefer kaldırım önündeki araç parkını engellemek için kaldırımların ve bisiklet yolunun önüne dubalar çakıldı. Fakat tüm bunlara rağmen bilinçsiz kişi veya kişilerce buralara inadına yapılmış gibi araç park ediliyor. 35-40 metre ilerde Koyunbaba köprüsünün yanında eski garajların olduğu yerde boş alanlar bulunmaktadır. Bunun için kesin bir çözüm bulunması lazım. Bu çözüm ise bu tür kuralları ihlal eden kişilere ağır yaptırımların yapılmasıdır” ifadelerini kullandılar.  (Mustafa Ulusoy)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ