Çorum Mercek Haber

Çorum Olayları anılacak

Çorum Olayları anılacak

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Çorum Olaylarının 39. yıldönümü 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde çeşitli etkinliklerle anılacak.

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ve Alevi-Bektaşi Federasyonu’nun da katılımcı olarak yer alacağı etkinlikler kapsamında ilk olarak 2 Temmuz Salı günü saat 19.00’da Hacı Bektaş Veli Vakfı’nda Çorum ve Sivas’ta yaşamını yitirenler için can lokması verilecek.

 3 Temmuz Çarşamba günü ise Çorum olaylarında yaşamını yitirenler için bir yürüyüş düzenlenecek. Saat 11.00’de Hacı Bektaş Veli Vakfı’ndan başlayacak olan yürüyüş, Saat Kulesi önünde düzenlenecek basın açıklamasının ardından sona erecek.

SAYGI ÖZTÜRK, ÇORUM OLAYLARINI ANLATACAK

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Çorum’a gelecek.

Çorum’da 39 yıl önce meydana gelen acı olayların yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanlığı tarafından bir panel düzenlenecek.

Çorum olaylarının 39. yılı etkinlikleri kapsamında 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 19.00’da Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirilecek panelde Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, 19. Dönem Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu ve Av. Sadık Eral birer konuşma yapacak.

Panele tüm Çorum halkı davet edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ