Çorum Mercek Haber

“Keklikleri vurmayın”

“Keklikleri vurmayın”

Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, “keklikler buğday üretimimizin teminatıdır. Süne ile mücadelede parasız askerlerimizdir. Keklikleri vurmayın. Gelin ben size kekliklerin yerine tavuk eti ikram edeyim. Böylece doğal dengemiz bozulmamış olsun” dedi.

Çorum Ticaret Borsası ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırlamış olduğu proje kapsamında, Sungurlu’da doğaya keklik salımı yapıldı.

Av yasağı bulunan Sarıkaya Köyü’nde düzenlenen keklik salımı törenine Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Yılmaz Kaya, İl Genel Meclisi Üyeleri Alaattin Tosundere, Mehmet Kaplan, Ercan Şahin, İlçe Müdürü Hicabi Berişbek, İlçe Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Seyfi Erayhan, Avcılar Birliği Başkanı İdris Akyüz, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

KELEPİRCİOĞLU: KEKLİKLERİ VURMAYIN

Kekliklerin doğal yaşamına uygun olan üç ayrı bölgeye doğal yaşamı korumak doğal dengenin korunumunu sağlamak amacıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Sungurlu İlçe Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, “Tüm sivil toplum örgütleri ile beraber bizde bu kampanyayı destekliyoruz. Bu kapsamda doğaya keklik salınması ile süne biyolojik mücadelesine gayret göstereceğiz. Burada katkılarından dolayı İl Tarım Müdürlüğümüze ve Çorum Ticaret Borsa Başkanımız Naki Özkubat’a teşekkür ediyorum. Buradan ilçemizdeki tüm avcılara sesleniyorum. Doğada bulunan ve bizim biraz önce salımını gerçekleştirmiş olduğumuz keklikler buğday üretimimizin teminatıdır. Süne ile mücadelede parasız askerlerimizdir. Keklikleri vurmayın. Gelin ben size kekliklerin yerine tavuk eti ikram edeyim. Böylece doğal dengemiz bozulmamış olsun” dedi.

AKYÜZ: YASAK OLAN ZAMANLARDA YAPILABİLECEK TÜM AVLARA KARŞIYIZ

Avcılar Derneği Başkanı İdris Akyüz ise “İlçemizde özellikle ava kapalı alanları tercih ederek keklik salımını bu bölgelerde gerçekleştirdik. Bu çalışma ile bölgemiz keklik anaçları çoğalacak, zaten av yasağı olmayan bölgelere de çıkış yapacak, popülasyon artışı ile avlanabilecek hale zamanla gelecektir. Yasak olan bölgelerde yasak olan zamanlarda yapılabilecek tüm avlara karşıyız”  diye konuştu.

ÖZKUBAT: HEDEFİMİZ ÇORUM’UN TAMAMINDA BUĞDAYLARIN KALİTESİNİ ARTIRMAK

Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat da, “İl Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa ocak ayında programladığımız bu organizasyona ilk etapta 500 adet keklik alarak katkı sağlamış bulunmaktayız. Bizim ana hedefimiz Çorum’un tamamındaki buğdayların kalitesini artırmaktır. Önümüzdeki yıllarda tarımsal faaliyetlere ve tarım il müdürlüğüne katkılarımız artarak devam edecektir. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

SARI: BU BİR BAŞLANGIÇTIR

İl Tarım Orman Müdürü Orhan Sarı ise önceliklerinin doğal dengenin korunması olduğuna dikkat çekerek, “Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. İlk etapta doğaya toplam 1500 adet kınalı keklik salarak bu çalışmayı başlattık. Daha önce ilimizde popülasyonda denge oluşturmak amacıyla Mecitözü, Merkez, Alaca, Boğazkale ilçelerinde uygulanan programa bugün de Sungurlu ilçemizde üç noktada salım gerçekleştirildi. Bu bir başlangıçtır. Bunun devamı gelecektir. Ayrıca biyolojik mücadele kapsamında ağaçlandırma çalışmalarına doğal düşman olan parazitoid salımı çalışmalarına da önümüzdeki dönemlerde devam edilecektir. Böylece ilave ek bir masrafa gerek kalmadan (ilaçlama yapmadan) süne ile mücadele edip kaliteli yüksek verimli hububat üretimi gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından program doğaya keklik salımı ile  sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ