Çorum Mercek Haber

Çilek için makam aracını satıyor

Çilek için makam aracını satıyor

İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, ilçede çilek üretimini yaygınlaştırmak, üreticiye gelir kapısı oluşturmak amacıyla geliştirdiği projenin borçlarını ödemek için makam aracını satışa çıkardı.

İskilip’e geldiği günden itibaren İskilip’in tanıtımı ve gelişmesi için yoğun mesai harcayan, şehrin gelişmesi, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması için gecesini gündüzüne katan Kaymakam Bayezit Bestami Alkan, çilek borcunu ödemek için makam aracını satılığa çıkardı.

Yoksullukla mücadele, köylerden kentlere göçün azalması ve hatta kentlerden tekrar köye dönüş amacıyla İskilip Kaymakamlığı Çilek Fidesi Temini ve Dağıtımı Projesini hayata geçiren ve başarılı bir şekilde uygulayan Kaymakam Alkan, 1.600.000 adet çilek fidesi temin edip özellikle İskilip’in dağ köylerine çilek bahçeleri yaptırdı.

Bu proje ile çiftçi kazanırsa, esnaf da kazanacak ve ekonomik çark İskilip’te daha hızlı dönmeye başlayacak.

Köylünün, çiftçinin kendi köyünde, ata baba ocağında kalarak gelir elde etmesi, köyden kente göçün azaltılmasını sağlayacak.

İskiliplinin gönlünde taht kuran, İskilip’i İskilipliden daha çok sevip düşünen Kaymakam Alkan, bu projenin maliyetinin önemli bir kısmını karşıladı. İskilip halkı, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, okullardaki minik öğrenciler dahi makam aracının satılmasına gönülleri razı olmadığı için destek verdiler. Geriye yaklaşık 400.000 TL ödeme kaldı. Bu parayı temin etmek için makam aracını 53.456,50 TL muhammen bedelle satışı için ihale ilanı yayınlandı.

İskilip’e geldiği günden itibaren İskilip’in tanıtımı ve gelişmesi için yoğun mesai harcayan, şehrin gelişmesi, tarihi ve kültürel değerlerinin ülkemizde tanıtılması için gecesini gündüzüne katan Kaymakam Bayezit Bestami Alkan’a, İskilip Belediyesi Meclisi tarafından “Fahri Hemşehrilik Beratı” verildi.

İskilipliler fahri hemşehrilerine destek olmak için mesajla, telefonla ve sosyal medya hesaplarından tebriklerini, teşekkürlerini ileterek, ne yapmaları gerekiyorsa yapacaklarını dile getiriyorlar.

İskilip halkı kendileri için çalışan kaymakamlarının makam aracının satılmasını istemiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ