Çorum Mercek Haber

Şehidin acısı yürekleri dağladı

Şehidin acısı yürekleri dağladı

Kargılı Şehit Uzman Çavuş, Eyüp Kapaklıkaya gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Trabzon’un Çaykara ilçesi Derebaşı deresinde kaybolan Anadolu Ajansı muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sırasında akıntıya kapılarak şehit olan Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya, memleketi Kargı’nın Dere Köyünde toprağa verildi.

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Arama Kurtarma Timi’nde görevli Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya’nın (36) cenazesi Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen cenaze törenin ardından askeri uçakla Merzifon’a, burandan da araç konvoyu eşliğinde Kargı’ya gönderildi.

Şehidin cenazesi, son kez baba ocağına getirilerek helallik alındı. Cenaze töreni sırasında şehidin eşi Seyhan Kapaklıkaya, babası Şaban ve anne Hatice Kapaklıkaya, gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı aileyi Vali Mustafa Çiftçi, milletvekilleri, yakınları ve askeri personel teselli etti.

Şehit Uzman Çavuşun cenazesi öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Alb. Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Alb. Abdurrahman Başbuğ, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Kargı protokolü, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreni büyük bir hüzne ve acıya sahne oldu.

Şehit Uzman Çavuş, evli ve 2 çocuk babasıydı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ